Lagbanner
Ledarstaben för 2021 spikad - tränare flyttas upp från U-truppen
Marcelo Fernandez, Faniel Zerai, Mathias Hallbygård och Antonio Fernandez. Foto: Henke Råssmo

Ledarstaben för 2021 spikad - tränare flyttas upp från U-truppen

Damernas ledarstab utvecklas med två nya namn. Antonio Fernandez och Mathias Hallbygård flyttas upp från DamU-truppen för att bidra på seniornivå för första gången. – Att ha ledarstaben i stort sett klar redan nu underlättar arbetet inför 2021. Vi kan planera mer och tidigare, samtidigt som vi har en kontinuitet. Trots att Antonio och Mathias är nya in har de jobbat med och nära Damlaget tidigare. Dessutom fortsätter ”Tompa” Johansson med materialet, säger sportchef Staffan Jacobsson till bpfot

Efter att ha äskrat kontraktet med flera matcher kvar kunde sportchef Staffan Jacobsson sätta sig ner och rita upp nästa plan. För andra året i följd har damerna presterat en ny rekordsäsong i föreningens historia och kontinuiteten som lagts fortsätter. Huvudträanre Marcelo Fernandez fick förlängt kontrakt tidigare under hösten och nu står det klart att även assisterande Faniel Zerai, målvaktstränare Göran Pettersson och materialare Thomas Johansson fortsätter. Dessutom lyfts Antonio Fernandez upp som assisterande tränare efter att ha lett F17-laget till serieseger under 2020. Dessutom slussas Mathias Hallbygård uppåt i en kombinerad målvaktstränarroll i både seniortruppen och U-truppen. Staffan Jacobsson kommenterar de uppflyttade tränarna:
– Att lyfta Antonio är en signal att det inte bara är spelare vi ska utbilda och ta från akademin till Dam. Antonio är ambitiös och hårt arbetande med ett intressant fotbollsöga.
– Mathias kommer precis som Antonio från akademin, där Mathias även kommer fortsätta att jobba. Han kommer att drilla keeprarna tillsammans med Göran.

Damerna har två seriematcher och en cupmatch kvar av säsongen 2020.

Ledarstaben:
Huvudtränare: Marcelo Fernandez
Assisterande tränare: Faniel Zerai och Antonio Fernandez
Målvaktstränare: Göran "GP" Pettersson och Mathias Hallbygård
Material: Thomas Johansson

Läs mer: bpfotboll.se

Peter Liljegren Appelquist peterappelquist90@gmail.com@peterappelquist2020-11-03 16:00:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna