Lagbanner

Den störste vi haft - Gustav Sandberg Magnusson avslutar spelarkarriären.

Den störste vi någonsin haft har spelat sin sista match. Gustav Sandberg Magnusson tvingas avsluta sin karriär på grund av följder av upprepade hjärnskakningar.

Det är en sorgens dag idag när klubben tillsammans med Gustav Sandberg Magnusson går ut med nyheten att Gurra är tvungen att avsluta sin spelarkarrär. Den störste spelaren i klubbens historia har gjort sin sista match. Vi, som supportrar, har en sak att göra och det är att vara på Grimsta den 5 Oktober för att hylla spelaren men också, kanske främst, personen Gustav Sandberg Magnusson och visa honom den kärlek som han visat oss och klubben under alla år. 

Tack för allt, GSM! 

Dela gärna med dig i kommentarena kring dina tankar och minnen från Gustavs tid i klubben!

Från BPs hemsida: 
Efter 342 tävlingsmatcher, merparten som vår lagkapten, är det nu över.
– Inom loppet av ett år råkade jag ut för fem hjärnskakningar, där den senaste var en liten smäll som gav stora konsekvenser. På läkarens inrådan har jag valt att avsluta karriären.
– Det är jättetråkigt, det har varit mycket att ta in och processa. Jag mår bra i huvudet idag och det är det viktigaste och det är väl anledningen till att jag valt att lägga av. Jag är glad att jag mår bra idag.

Gustav Sandberg Magnusson, av många känd som GSM, är föreningens meste spelare genom tiderna. Med 342 tävlingsmatcher är han en av endast två spelare som spelat över 300 tävlingsmatcher i den rödsvarta tröjan. Han växte upp i Grimsta och började spela fotboll i Knatteskolan som femåring. Han blev tidigt en del av det duktiga P92-laget som rönte stora framgångar och där vi hittar flera spelare med allsvenska, eller högre, meriter såsom Serge-Junior Martinsson Ngouali, Pontus Åsbrink, John Guidetti, Daniel Ålund och Elliot Lindberg. Laget tränades av Stefan Billborn och Ola Larsson, två ledare som betytt mycket för Gustav personligen.

Sommaren 2009 skedde seniordebuten då han blev inbytt i den allsvenska matchen mot Kalmar FF på bortaplan. Utöver utlåningar till Gröndals IK och Valsta-Syrianska IF blev han BP trogen genom hela seniorkarriären. Sommaren 2015 blev han utsedd till lagkapten och med bindeln runt armen var han spelaren och kaptenen som alltid följde med. Ner till Ettan, tillbaka till Allsvenskan, ner i Ettan igen för att sedan leda BP tillbaka till Allsvenskan med seriesegern i Superettan 2022.

I augusti 2022 blev han vår mesta spelare genom tiderna och tog över rekordet från sin egen pappa, Berndt Magnusson. Efter att ha räknat in alla tävlingsmatcher noterar vi att det är en unik BP-karriär som nu är över. Debuten skedde i Allsvenskan och där spelades även den sista matchen. I BP har han även noterats för matcher i Superettan, Ettan Norra, Svenska Cupen och är en av få spelare som spelat internationell fotboll med BP när han spelade samtliga sex kvalmatcher till Europa League sommaren 2014.

Europaäventyr, degraderingar, seriesegrar och många timmar på Grimsta, Stora Mossen och i bussar till bortamatcher. Ingen har levt BP-livet såsom Gurra har.
Hyllning och avtackning av spelaren Gustav Sandberg Magnusson sker i samband med herrlagets hemmamatch 5 oktober. Vi uppmanar till en rejäl uppslutning för hylla vår störste spelare genom alla tider.

Klubbdirektör Peter Kleve
– Det är en otroligt tråkig nyhet för Gustav men även för herrlaget och för hela vår förening. Det görs inte spelare som Gurra längre. Ordet kulturbärare räcker inte till när vi beskriver den gärning han gjort för BP.
– När vi fick läkarens utlåtande gjorde vi klart för Gurra att han alltid kommer att ha en plats hos oss. Under 2024 har han bidragit i arbetet på kontoret kopplat till hans utbildning inom HR och självklart med den glädje och sammanhållning han som lagkapten har bidragit med under de nio år han varit vår kapten.

Sportchef Philip Berglund
– Gustav har hela tiden varit en bärande del av laget och det är väldigt sorgligt att karriären tar slut på det här sättet. Han har haft en självklar plats i omklädningsrummet även när han inte kunnat spela och alltid varit ett föredöme för våra nya och unga spelare.

Simon Johansson2024-08-28 15:34:00

Fler artiklar om Brommapojkarna