Lagbanner
Inför årets första tävlingsmatch: BP - Landskrona BoIS

Inför årets första tävlingsmatch: BP - Landskrona BoIS

Första tävlingsmatchen för 2024 närmar sig när BP tar emot Landskrona på Grimsta IP. Ska BP få revansch efter förlusten i förra årets upplaga av Svenska Cupen?

Det är en halvsolig lördag i februari och det är äntligen dags för tävlingsmatch igen.
Landskrona BoIS kommer på besök till Grimsta IP. I de tre senaste mötena så har det totalt blivit delad pott mellan oss. Varsinn vinst och en oavgjord. Senast var i förra årets Svenska Cupen när vi förlorade 2-3 på Grimsta.

Truppen till lördagens match är ganska så skild från den förra året. Stora förändringar efter att Pettersson, Leach Holm, och Sögaard lämnat. Men också spelare som Gustav Sandberg Magnusson som inte spelat på ett tag nu. Men också nyförvärv som ska göra sina tävlingsdebuter i rödsvart. Hittills har BP gjort 4 värvningar. Björkander, Christensen, Örqvist, och Pichkah. Alla är spelare som kommer starta de flesta matcher skulle jag gissa, i alla fall utmana om startplatsen varje vecka. Bra konkurrens för resten av laget och har visat fina kvaliteter under träningsmatcherna.

Inför Svenska Cupen: Förra årets insats var ett bottennapp. Tre matcher, tre förluster. Sedan dess har det, som redan sagt, blivit stora förändringar i truppen, men också i kvaliteten på spelet. Uppbyggdnadsspelet håller hög nivå, och BP är starka i spelet upp till straffområdet. I straffområdet har det inte förändrats mycket.
Vi missar för mycket. För oskarpa i sista aktionen. Det är något otroligt frustrerande att bevittna match efter match. Hade träffsäkerheten ökat med några procentenheter så hade vi inte behövt kvala i fjol. En ytterligare frustrerande sak med det är att vi inte värvat någon ny anfallare ännu. Jag har inget emot Vasic och Johansson, tvärtemot de är väldigt fina spelare, men om de inte gör de målen som bör göras så behövs det ännu mer konkurrens. Det är såklart klurigt att hitta en vettig anfallare som man kan locka hit, men nu ska ju inte pengarna stoppa oss från att spendera lite extra. Hade BP spelat som i fjol, med en anfallare som Marcus Antonsson så hade vi hamnat i mitten av tabellen. Det är min känsla i alla fall.

Men men... Nytt år, nya möjligheter. Även om jag inte alltid låter som att jag är det, så är jag faktiskt optimistisk inför 2024. Nu i cupen förväntar jag mig att vinna mot Landskrona och Östersund, och hoppas på ännu en fin insats mot Häcken. Hoppas cupspelet blir en plattform för att bygga lite självförtroende inför Allsvenskan. Truppen börjar behöva bevis på jobbet man lägger ner och resultat på det spelet man faktiskt spelar. Det börjar idag - låt oss inleda tävlingssäsongen med en vinst! 


Denna text blev lite försenad så laguppställningen för dagens match är redan presenterad: 

Sidklev
Abramsson - Björkander - Heggem
Jensen - Fritzson - Pichkah(!) - Ackermann - Christensen
Timossi - Inoussa 

Några spontana tankar:
1. Intressant att spela utan riktig nia. Rätt enligt mig. 
2. Otroligt spännande att se att Pichkah går direkt in i startelvan. 
3. Jensen/Christensen-duon har potential att bli otrolig. Nu gäller det att bevisa det. 

Avspark 13:00.

Vi ses på Grimsta! 
 

Simon Johansso johansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-02-17 12:23:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna