Lagbanner
Inför BP - AIK: Årets andra träningsmatch

Inför BP - AIK: Årets andra träningsmatch

Försäsongsderbyn på Grimsta två helger i rad. Denna lördag tar vi emot AIK under strålande sol och med en stark vinst mot Djurgården i ryggen.

Strålande sol och nollgradigt! Perfekta förhållanden för lite svensk försäsong. I eftermiddag tar vi emot AIK på Grimsta IP.
Senaste gången vi möttes så slutade matchen 2-2, och senaste matchen på Grimsta slutade 0-2 till AIK efter dubbla mål från Modesto. 
Vi kommer från en stark inledande match mot Djurgården där vi fick se alla nyförvärv från start och fick också se ett gäng juniorer spela sina första minuter i herrlaget. Matchen slutade 3-0 efter mål av Fritzson, Vasic, och Johansson. 

BP:s trupp och startelva presenteras inte förrän en timme före matchstart så i dagsläget vet jag inte vilka spelare som är tillgängliga eller inte.
Enligt BP:s hemsida står det i alla fall att inga spelare som inte är helt hundra kommer spela, samt att flera unga spelare kommer få speltid. Jag tror det bl.a. Innebär att vi inte får se Inoussa i denna match, trist för oss men hoppas att han är tillbaka snart. 
Det finns många jag hoppas se lite mer av idag. Odefalk hoppas jag är hundra och redo för spel, är taggad att se mer av Rasmus Örqvist och Christensen, samt så hoppas jag att vi kan få se mer än 15 minuter av Ossian Nordvall. 

Från AIKs håll så är jag faktiskt taggad på att se mer av Kusi-Asare, det finns ju pengar att hämta hem där. 

Utöver det så hoppas jag att spelet fortsätter att sitta och att vi börjar se de nya spelarna mer bekväma i spelsättet.
I matchen mot Djurgården så det ut som att vi spelat en hel försäsong redan, lite överdrivet kanske men det kändes som att spelarna var i väldigt bra form och taggade. Jag hoppas att vi får se samma sak i denna match. Även om det är träningsmatcher så är det alltid fint att få vinna mot andra stockholmslag. 

Vi ses på Grimsta 14:00!

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-01-27 11:53:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna