Lagbanner
Grimsta IP, 2023-10-28 15:00

Brommapojkarna - Djurgården

Inför BP - Djurgården: Ge mig en match att minnas.

Inför BP - Djurgården: Ge mig en match att minnas.

Ett lag med allt att spela för tar emot ett lag utan mycket alls att spela för. Grimsta IP är arenan för matchen mellan BP och Djurgården.

Tankar efter förra matchen: 
Det blev ingen matchrapport efter matchen mot Sirius. Istället vandrade jag Uppsalas gator med en halvbelåten känsla av att det kanske finns en möjlighet att vi snor åt oss 3 poäng i den nästkommande matchen mot Djurgården. Matchen mot Sirius var ingen vacker match, det var kallt, blött, och fotbollen var inte den bästa. Efter 30 minuter så kändes det dock bekvämt. BP hade lyckats ta en tidig ledning efter att Ludvig Fritzson varit först på inlägget från Alexander Jensen. Sirius pressade högt och hårt, vilket satt BP i många obekväma lägen på egen planhalva, men det kändes aldrig utom kontroll. Det är då det händer. Amadeus Sögaard, som varit en viktig kugge hela säsongen, tar sitt andra gula kort i minut 34 efter lite kaos i BP:s straffområde. Straff och 1-1. Man väljer att ta ut Oscar Pettersson, istället för den ovanligt iskalla Cosic, för att sätta in Löfgren som centrallås.

Man håller sedan 1-1 till minut 53 när Wessam Abou Ali får till ett dundrande avslut i nättaket. 2-1 och det känns som att matchen är över. Men mindre än 10 minuter efter snor Zeidane Inoussa åt sig bollen på kanten och löper sig fri mot målvakten för att sedan lugnt och sansat placera in 2-2 i minut 61. Resterande delar av matchen är förvånansvärt stabil med 10 man. Men i minut 80 får Sirius frispark lång ut på kanten som efter en intränad variant leder till att Tobias Karlsson kan smyga utanför straffområdet och placera in bollen i vänster burgavel. Det finns inte mycket att säga förutom att det var oväntat och imponerade att man lyckades med frisparksvariant på det avståndet. 

Tycker Sidklev, Löfgren, Fritzson, och Inoussa gör riktigt stabila insatser men jag måste säga att jag är riktigt trött på att Inoussa ska utgå som wingback. Inoussa har sådana otroliga spetskvalitéer som vi inte kan slösa bort genom att han ska ha så mycket försvarsansvar. Mot Djurgården MÅSTE han spela i trion högst upp om vi ska hota försvaret något. 
Sidklev gör en stabil match, för mig räddar han det som han ska och lite mer. Målen vi släppte in ligger inte på honom i mina ögon. Det var också ett fint ögonblick som utspelade sig ett bra tag efter att matchen blivit avblåst när Filip, som avslutade matchen på motsatt sida från oss supportrar, som sista BP-spelare på planen springer hela vägen för att visa uppskattning till alla som kom och stöttade. Det var inte bara Sidklev som kom och tackade, men han var den som verkligen gick utanför sin väg för att visa sin uppskattning. Har blivit en favorit för mig, Sidklev. 

DAGS FÖR DJURGÅRDEN! 
Sista derbyt för säsongen för båda lagen. Djurgården har mer eller mindre inget att spela för till skillnad från BP. Djurgårdens resultatrad är X-hundra gånger mer trevlig än BP:s men kanske inte de resultat man hade önskat sig som järnkamin. Förlust hemma mot Värnamo, förlust borta i derbyt mot AIK, sedan två 1-0 vinster mot Halmstad och Varberg, för att sedan spela 0-0 hemma mot Hammarby. Som sagt så har vi inte någon rätt att hacka på den resultatraden, men det ger mig inte samma ångestkänslor som mot Elfsborg och Malmö. Jag är inte övertygad av Djurgårdens spel på sistone, som Gabriel Hof skriver i sin införrapport till matchen, så är skärpan framför mål osannolikt svagt. Findell och Danielsson toppar den interna skytteligan med 4 mål. Detta borde BP kunna stå emot. 
Truppmässigt för Djurgården så är det många gamla BP-spelare som återvänder till Grimsta; Une Larsson, Bergvall x2, Fallenius, Sabovic. 

BPs dåliga form har bara fortsatt men spelet är, som sagts nu 100 gånger, mycket bättre än resultatraden. Kan det lossna mot Djurgården? Det såg ut att lossna mot Sirius, och jag är rätt säker på att vi hade tagit 3 poäng i Uppsala om vi inte varit 10 man i 60 minuter. 
Jag har ingen större analys av den kommande matchen. Det enda jag önskar är att vi får en match att minnas. En derbyvinst för att minst säkra kvalplats. Låt mig frysa i 90+ minuter, låt mig bli förkyld på söndag, låt tunnelbanan på väg hem vara överfylld och försenad, så länge vi kan tysta den redan tysta Djurgårdsklacken och ta 3 poäng imorgon så tar jag allt det andra med ett leende. 

I denna match får vi klara oss utan avstängda Sögaard men utöver det så ska det vara skadefritt. Min elva är denna: 


Vi ses på Grimsta IP 15:00! 
 

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2023-10-27 21:23:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna