Lagbanner
Inför BP - Östersund:  Inoussa och Ackermanns avsaknad.

Inför BP - Östersund: Inoussa och Ackermanns avsaknad.

Svenska Cupens andra omgång står för dörren efter förra helgens imponerande 3-0-seger mot Landskrona. Nu riktar sig uppmärksamheten mot Östersund, som står på schemat för BP på Grimsta IP.

BP inledde med en stark insats mot Landskrona där man lyckades omvandla dominans till mål.

Kevin Ackermann inledde målskyttet i första halvleken med ett väldigt snyggt mål efter några snabba fötter i straffområdet och sedan ett hårt skott upp i högra krysset. 2-0 kom i minut 68 där Andre Calisir överträffar Ackermann i årets snyggaste mål, men innan dess så skulle Ackermann bli tvungen att bäras av på bår efter en smäll på knät. Inte roligt att bevittna och vi får hoppas att det inte är något allvarligt. 3-0 kom från Erik Björkander som gjorde sin tävlingsdebut i rödsvart. 

Inför matchen mot Östersund så riskerar vi att sakna Ackermann, men en spelare som vi garanterat saknar inför måndagens match är Zeidane Inoussa som under veckan såldes till BK Häcken för en rekordsumma. Vi tappar vår främsta offensiva pjäs i ett läge där vi fortsatt har stora problem med offensiven. Jag litar på att man har en plan för hur man ska ersätta Inoussa, man har ju definitivt pengarna att locka hit någon annan, men de enda två offensiva spelare jag sett att BP ryktats till är Tibbling och Lahne, vilket jag inte tycker är helt rätt hylla för att förbättra målskyttet 2024. 

I matchen mot Landskrona hade vi 3 offensiva spelare borta. Inoussa, Vasic, och Johansson, så istället fick vi spela med Fritzson som pressande anfallare samt Örqvist och Timossi som kantspelare. Ingen av dem spelade dåligt alls, alla presterade habilt. Det var dock mot Landskrona, och det kommer säkert se ok ut mot Östersund också, men under en Allsvensk säsong kommer vi inte kunna förlita oss på att våra mittbackar gör dubbla mål varje match. Vi har nu förlorat två av våra främsta offensiva hot i Inoussa och Pettersson inför säsongen, och inte ersatt dessa. Det ska ske mirakel för att det lyckas gå bra utan att på riktigt ersätta dessa inför säsongen. Nikola Vasic kommer ha stor press på att prestera i inledningen av säsongen, lyckas han inte hitta formen så finns det nog inte oändligt tålamod kvar. 

En återblick på bekanta ansikten:
Ludvig Fritzson, BP:s lagkapten i senaste matchen, kommer att möta sitt gamla lag för första gången sedan han gick över till BP efter att ha tillbringat sex år och spelat 145 matcher för Östersund.

Hos motståndarna så finns det en bekant BP:are i form av Ali Suljic som flyttat till Östersund inför säsongen 2024. Ali har spelat över 80 matcher för BP, vunnit årets försvarare i DIV1, samt vunnit,  det mest prestigefyllda priset av dem alla, Årets Pojke. Han lämnade klubben efter att vi vunnit division 1 för att flytta till Helsingborg som precis gått upp till Allsvenskan. Vi välkomnar Ali tillbaka till Grimsta, men hoppas såklart att han åker på förlust under måndagen. 

Matchen mot Östersund: 
Vi möter ett lag som slutade femma i Superettan 2023, två placeringar över Landskrona som vi vann 3-0 mot, och två placeringar under Utsikten som vi vann 0-7 mot. Det är en match som vi borde vinna om inget oförutsett händer. Samtidigt så kan ett ineffektivt anfallsspel förstöra de allra lättaste matcherna. 
BP har vunnit de tre senaste mötena med Östersund, där den senaste matchen slutade 2-3.  Målen kom då av Sandberg-Magnusson, Theo Bergvall, och Richie Omorowa. I den matchen fick vi också kröna GSM till den mesta BP-spelaren genom historien. 
Jag förväntar mig ännu en vinst på måndag, och att vi kan gå in i den sista matchen mot Häcken med allt att vinna. Vi hoppas att avsaknandet av Ackermann inte skapar för stora problem över 90 minuter och att ersättarna kliver fram ordentligt i denna match. Calisir tyckte jag gjorde ett bra inhopp efter skadan förra matchen och har inga problem att se honom i en elva men har svårt att se vem han petar bara. En annan spelare som jag är sugen på att se är Wilmer Odefalk som varit frånvarande under försäsongen, jag hoppas på ett rejält genombrott för honom under säsongen. De offensiva platser är ju verkligen up for grabs. 

Potentiell laguppställning:
Sidklev
Abrahamsson - Björkander - Heggem
Jensen - Pichkah - Fritzson - Christensen
Timossi - Vasic - Örqvist


Vi ses på Grimsta - 26/2 - 18:30!

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-02-25 13:24:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna