Lagbanner
Gamla Ullevi, 2024-03-31 14:00

GAIS - Brommapojkarna

Inför GAIS - BP: En smått överraskande startelva

Inför GAIS - BP: En smått överraskande startelva

BP reser till Gamla Ullevi för att möta nykomlingarna GAIS i lagens första match i Allsvenskan 2024.


Påsken kom i vägen, så därför kommer denna text bara 30 minuter innan avspark. Dagen jag har väntat på hela vintern är äntligen här. Årets allsvenska premiär för BP. 

Det är mycket som har hunnit hända sedan vi sist spelade match i Allsvenskan. Spelare som Samuel Leach Holm, Amadeus Söögard, Oscar Pettersson, och Zeidane Inoussa har alla lämnat för andra klubbar i Allsvenskan. Samtidigt har vi fått in ett helt gäng med intressanta spelare i form av Frederik Christensen, Eric Björkander, Paya Pichkah, Daleho Irandust, Rasmus Örqvist, Lucas Bergström, Kaare Barslund, och nu senast Adam Jakobsen. 

Det har varit mycket snack om att BP har en försämrad trupp i jämförelse med förra året, men jag kan verkligen inte se det. Visst, vi har tappat spetskvalitéer i Leach Holm, Inoussa, och Pettersson - men generellt så har truppen förstärkts i både bredd och kvalité på de flesta positioner. Det finns några frågetecken såklart, det är så pass många nya som inte hunnit spela så många matcher ännu men som har potential att vara riktigt starka spelare. 

Björkander, Örqvist, och Christensen har redan hunnit visa sina kvalitéer under försäsongen. Sen har vi spelare vars höjd känns hög men som vi inte hunnit se tillräckligt av: Irandust, Pichkah, och Jakobsen som alla är spelare som jag förväntar mig kommer starta premiären. (Fick elvan nu och där hade jag fel…)
Kevin Ackermanns skada är otroligt oturlig för alla parter. En riktig kvalitétsspelare som hade höjt oss några till nivåer, men det blir ett starkt tillskott i höst när han kommer tillbaka. 

Dagens match mot GAIS
Göteborgslaget spelade sin senaste allsvenska match 2012 och gjorde förra året en imponerande säsong i Superettan med 61 gjorda mål och 23 insläppta. Trots de siffrorna hamnade man på en andraplats, 6 poäng efter segrande Västerås SK. 
Jag kommer inte gå in på så mycket detaljer kring hur GAIS spelar, eller andra taktiska tankar, eftersom jag helt enkelt inte sett tillräckligt mycket av dem. Jag tycker att det ska bli väldigt intressant att se dem tillbaka i Allsvenskan igen och även om många tippar dem att åka ner direkt i slutet av säsongen så finns det mycket utrymme för dem att överraska de andra lagen under säsongen. 
Att möta en nykomling i premiären känns läskigt. Ett GAIS som vill bevisa att man är i Allsvenskan för att stanna, i Göteborg, det är inte det optimala tillfället att möta dem. Sen spelas matchen också på gräs som ger en annan dimension till matchen för BP. 

Jag känner mig dock väldigt självsäker inför den här matchen. Jag har en starkt tillit till BP:s grundspel och så länge vi fortsätter vara starkare defensivt och att vi faktiskt sätter dem chanserna vi skapar så kommer denna match gå vägen för oss, det är jag säker på. 

Startelvan publicerades nu när jag skriver detta: 
Bergström 
Calisir - Barslund - Heggem
Jensen - Odefalk - Fritzson - Christensen
Timossi - Vasic - Jakobsen

Några överraskningar i den elvan måste jag säga. Bergström verkar bli förstavalet på målvaktspositionen. Men att Barslund startar framför Björkander gör mig förvånad, Björkander har känts som den mest givna spelaren sedan han kom, jag undrar om han har tränat mindre nu när han fick barn under veckan. Tycker det är kul att Odefalk får starta samt att vi får se en anfallsduo i Vasic & Jakobsen, såg väldigt fint ut på senaste träningen jag var på. 

Vilket fall som helst så blir det roligt med Allsvenskan igen! Vi får väl se om jag tycker samma sak i matchrapporten sen…

Heja BP!

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-03-31 13:35:40
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna