Lagbanner
Örjans Vall, 2024-04-21 16:30

Halmstads BK - Brommapojkarna

Inför Halmstad - BP: Låt Vasic bli Giroud

Inför Halmstad - BP: Låt Vasic bli Giroud

Omgång 4 av Allsvenskan är här och BP åker till Halmstad för att ta revansch efter uttåget ur Svenska Cupen och samtidigt börja etablera sig i den övre halvan av tabellen.

BP:s andra match för veckan går av stapeln på Örjans Vall under söndagseftermiddagen. 

Efter totalt tre spelade matcher så står BP på 8:e plats med 4 poäng, och hemmalaget Halmstad på 6:e plats med 6 poäng. Det halländska laget inledde Allsvenskan med att förlora 3-0 borta mot Sirius men har sedan dess vunnit två raka 1-0 matcher mot IFK Göteborg och Västerås. 

Jag har inte sett dessa matcher men det känns som rätt typiska Halmstadsmatcher. I båda vinstmatcherna så har man runt 25% bollinnehav och skapar inte många chanser alls. Istället läggs krutet på att försvara runt straffområdet och vara effektiva när chanserna faktiskt kommer. Om det bidrar till att man vinner de matcher för att behålla kontraktet så är det full respekt för den spelidén - känslan är väl bara att om man fortsätter ha 25% bollinnehav och har mellan 100-150 passningar inom laget över 90 minuter så kommer vinnarspåret inte fortsätta länge till. 

Inför den här matchen saknar Halmstad båda ordinarie mittbackarna. Andreas Johansson är skadad och Joseph Baffo har lyckats dra på sig en avstängning efter 3 raka gula kort under de tre första matcherna. 

BP kommer från en snöplig 4-3 förlust borta mot BK Häcken under måndagen i en sprudlande match från båda lagen. Svårt att analysera matchen såhär i efterhand men det som går att säga är att vi fortfarande släpper in för många mål. Sen tycker jag många av målen vi släpper in mot Häcken är extremt olyckliga eller bara mål man får köpa. Samtidigt känns det som att vi borde kunna stoppa att dessa chanser uppkommer. 

Saker jag tar med mig från matchen är: 

  1. Irandust gör sitt första mål för klubben och fortsätter växa! 
  2. Fritzson fortsätter sin fina form. 
  3. Barslund är en supertalang. 
  4. Vasic visade upp sig från sin nyttigaste sida.
Det sistnämnda vill jag grotta in mig lite extra i. Inför-texten senast handlade mycket om det är bäst att lira med eller utan Vasic från start. Där handlade det mycket om hans ineffektivetet framför mål och att resten av hans spel inte väger upp för alla missade chanser. I matchen mot Häcken bevisar han mig både rätt och fel. Han fortsätter missa chanser som en galning, men i måndags så vägde han verkligen upp det med resten av hans prestation. Han såg extremt hungrig ut. Vann sina dueller, pressade bra, och jobbade hårt som supportspelare till resten av de offensiva spelarna. Det är verkligen här han kan excelera när han blir mer inblandad i spelet och inte ser sig själv som den som måste peta in bollen nödvändigtvis. 
Låt Vasic växa in i “Giroud-rollen” som tvingar motståndarna att markera honom med 2 spelare och på det sättet skapa utrymme för andra spelare. Det finns potential här och matchen mot Häcken väckte mitt hopp kring att Vasic kan vara väldigt nyttig i år. 

Senast vi mötte Halmstad var i kvartsfinalen av Svenska Cupen när vi förlorade 1-0 i sista förlängningskvarten. En match som vi skulle avgjort väldigt mycket tidigare men istället sjabblar bort det likt många matcher förra året. Annars brukar Halmstad vara ett tacksamt motstånd för oss där vi till exempel vann båda matcherna mot dem i Allsvenskan förra året. 
Mina tankar inför dagens match är att detta är en match som vi verkligen måste vinna. Halmstad kommer troligen fortsätta försvara lågt och försöka kontra in bollar. De kommer vara farliga på fasta situationer, men vi kommer mest troligen att äga bollinnehavet och med så som vi har spelat hittills så borde vi kunna skapa många chanser. Med lite extra effektivitet i straffområdet så känner jag att vi ska kunna utnyttja att Halmstad saknar båda sina mittbackar och göra ett par mål. 

Startelvan: Jag blir förvånad om det blir för många förändringar från matchen mot Häcken. Det enda jag kan tänka mig är att Björkander kommer hitta in i backlinjen och då ta platsen från Abrahamsson. Jag känner att Barslund varit för bra för att petas, men det skulle kunna vara så att man vill ha någon lite kraftigare mittback för duellspelet mot Halmstad och man därefter gör någon rockad. 
En annan fråga är om det är dags för Sidklev att starta? Bergström har varit OK, men samtidigt har han 8 räddningar och 6 insläppta mål på 3 matcher. Tycker inte heller han är så övertygande i luften även om han är 2.05 lång. Håller fortsatt fast vid att Sidklev är väldigt mycket bättre med fötterna också. 


MIN ELVA: 
Sidklev
Barslund - Björkander - Heggem
Jensen - Fritzson - Odefalk - Christensen
Irandust 
Timossi - Vasic


Avspark 16:30! Heja BP! 

13:00 är det också Stockholmsderby på Tele2 när Hammarby tar emot BP för omgång två av Damallsvenskan. Man hinner alltså stötta damerna på plats OCH sedan komma hem för att stötta herrarna i TV-soffan! Är man redan i Halmstad så kan man göra tvärtom!

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-04-21 11:28:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna