Lagbanner
Grimsta IP, 2023-07-21 19:00

Brommapojkarna - Hammarby

Inför matchen mot Hammarby - "Dags för målvaktsbyte?"

Inför matchen mot Hammarby - "Dags för målvaktsbyte?"

Säsongens fjärde Stockholmsderby står framför oss och det är dags att ta 3 poäng.

Dags för säsongens andra möte mot Hammarby. I bortamatchen gjorde Bajen 2-1 till 95:e minuten efter att båda lagen fått in två snöpliga mål till 1-0 och 1-1. Förlusten var starten på den fyra matcher långa förlustsvit som vi är inne i just nu.

BP kommer senast från en mestadels bra insats mot serietvåan Häcken men som ändå slutade i en 4-2 förlust efter att Häcken gjort två mål på stopptid. 
Hammarby kommer senast från en 3-1 vinst mot Kalmar och har också fyra vinster på deras fem senaste matcher, där den enda förlusten kommer borta mot serieledande Elfsborg

Uppenbart är att det är vå lag i olika form men med det sagt så är jag fortsatt väldigt positiv till våra chanser i denna match. Visar vi samma attityd som mot Häcken och fortsätter spela som vi gjort under majoriteten av säsongen så finns alla chanser för 3 poäng på fredagskvällen. Vi är i ett läge där laget har gått från att överprestera till att underprestera resultatmässigt. Inför matchen på Tele2 så fanns det höga förväntningar på BP efter att man tagit 19 poäng på de åtta matcherna innan, men nu när man tagit 0 poäng på de 4 senaste så kan jag tänka mig att många börja tvivla på BPs kvalité. 

Väldigt förståeligt med tvivel om man bara kollar på resultatraden, men har man haft turen att få följa BPs matcher under hela säsongen så har man sett hur mycket kvalité som finns även under dessa fyra senaste matcher där vi tagit 0 poäng. Det finns dock två saker som MÅSTE förbättras. Målskyttet och målvaktsmisstag. Där ligger de främsta problemen i dagsläget. I ett nötskal så skapar vi tillräckligt många chanser för att vinna matcher, och backlinjen släpper egentligen inte till så många chanser per match för att underbygga antalet mål vi släpper in. 
Sidklev har gjort misstag som direkt bidragit till att vi tappat poäng de senaste matcherna, med det sagt så hade man önskat att vi lyckats göra fler mål så att det inte gör något när den 18-årige målvakten gör misstag. Är det dags för målvaktsbyte? 

Laguppställning i denna match blir väldigt intressant att se. Jag garanterar att Liam Jordan inte får chansen från start igen, men frågan är om det blir Johansson eller Vasic(eller båda) som får starta högst upp. Troligen så får Odefalk falla tillbaka på bänken. 
Kommer Hägg-Johansson få chansen mellan stolparna istället för Sidklev? Det låter väl vettigt att ge Hägg-Johansson chansen även om jag tror Sidklev kan lyfta sig igen efter några svaga insatser. 
Det är oklarheter kring statusen på Tim Waker som jag gärna får in i elvan igen.
Jag ser fortfarande gärna att Sulaka får chansen istället för Calisir också. 

Det finns en del olika variationer på elvor som jag kan tänka mig men skulle vilja se denna om alla är friska: 
352/343
Hägg-Johansson
Sulaka - Sögaard - Heggem
Jensen - Leach - Ackermann - Waker
Fritzon/Odefalk
Pettersson - Vasic/Johansson 


Vilken elva vi än ställer upp med så hoppas jag bara att alla visar upp samma vilja som fanns mot Häcken och att vi gör denna match till startskottet på en uppåtgående formkurva.

Vi ses på fredag -  Grimsta IP 19:00!

Simon Johansson johansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2023-07-20 15:20:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna