Lagbanner
Inför säsongens första match! BP - DIF

Inför säsongens första match! BP - DIF

En kall och solig eftermiddag väntar oss på Grimsta när vi tar emot Djurgården och en hel drös gamla BP:are i säsongens första träningsmatch.

Dags för årets första match! Vi möter Djurgården på Grimsta IP klockan 14:00. 
En otroligt kall, men också solig eftermiddag har vi att vänta oss där vi får hoppas att spelet på plan kan värma oss på läktaren. Kanske lite optimistiskt att förvänta sig högintensiv match när det är minus 15 och spelarnas första match för året. 

Vi har en intressant säsong framför oss med många frågetecken i truppen som ännu inte är uppklarade. Två tongivande spelare har lämnat (Leach Holm & Pettersson), där den förstnämnda besöker Grimsta igen i eftermiddag. Sen är det oklarheter med Amadeus Sögaard men det ser ut som att han skriver på för IFK Norrköping. Är endast tre spelare hittills, men tre tunga spelare som spelade stor roll under 2023. Hur vi ersätter dem denna säsong är stora frågetecken som försäsongen kommer att börja ge oss ledtrådar om. 

Oscar Pettersson gjorde flest poäng för oss 2023, men är också för mig enklast att ersätta med den trupp vi har och de värvningar som gjordes under sommaren. Timossi Andersson har mycket att bevisa, men potentialen att vara tongivande finns verkligen där. 
Svårare tycker jag det är kring vilka som kommer kliva in på den centrala mittbacksplatsen och på det centrala mittfältet. Gissar på att man kommer prova många olika kombinationer under försäsongen. 

Inför denna match har det också gjorts en del nyförvärv där Rasmus Örqvist, Erik Björkander, och Frederik Christensen kommit till klubben. Av de tre så är jag mest intresserad av den sistnämnda som värvades från samma klubb som Alexander Jensen. Christensen spelar på motsatt sida från Jensen, alltså vänster wingback, och om han kan hålla någon liknande nivå som Jensen så kommer vi ha otroliga hot på kanterna denna säsong. Ser fram emot att se honom in action - har höga förhoppningar. 

Min enda kommentar kring Djurgården är att det blir “kul” att se alla gamla BP:are igen, speciellt Albin. Får se hur mottagandet blir.. 

Kul med fotboll igen! 


Vi ses på Grimsta 14:00. Vet också att några supporters kommer samlas på Josephs Bar i Vällingby innan matchen :)

 
Köp biljett här om du inte redan gjort det: 

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-01-20 12:04:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna