Lagbanner
KLART: Olof Mellberg stannar.

KLART: Olof Mellberg stannar.

Tog mindre än en timme från min senaste text till att vi nu fick ett svar på vem som tränar BP 2024. Svaret: Olof Mellberg och Andreas Engelmark(?).

Dubbla texter idag! Hann publicera en text om att jag ville ha besked 40 minuter innan vi fick faktiska besked. Så kan det gå när man är ivrig :) 

Efter veckor av rykten så är sagen slut. Under en presskonferens under förmiddagen så bekräftar Olof Mellberg att han stängt dörren till landslaget och att han stannar i BP. 
Från Martin von Knorrings text på Fotbollskanalen.se:

"Under måndagen samlades BP:s herrlag för att starta upp sin försäsong inför allsvenskan 2024 och då var Mellberg den som ledde laget, trots att klubben planerat för att Andreas Brännström skulle bli ny tränare och Mellbergs ersättare.
Efter en genomgång med spelarna på Grimsta IP bryter nu Mellberg sin tystnad om den tilltänkta förbundskaptensuppgörelsen som gick i kras.
- Jag har haft som det är, spekulationer och förfrågningar, under den här perioden (vinteruppehållet). Utan att specificera varifrån. Jag har valt att tacka nej till de förfrågningarna för att fortsätta i BP, säger Mellberg på en presskonferens.
- Jag trivs här, hoppas vi har en riktigt bra säsong framöver.
Han fortsätter:
- Jag kan inte säga något specifikt (om herrlandslaget). Jag kan bara bekräfta att jag valt att tacka nej till erbjudanden för att jag velat vara kvar i BP.

Om förbundskaptensjobbet är BP-tränaren tydlig:
- Det är ett definitivt nej. Det har jag meddelat klart och tydligt till just den intressenten, säger Mellberg.
46-åringen medger att det inte var lätt att nobba det svenska herrlandslaget.
- Just i det fallet var det inte helt självklart att tacka nej, säger Mellberg.
- I en perfekt väld vet man väldigt tidigt var man ska vara. Det jag förberett mig på hela tiden (BP).  Jag har inget negativt att säga om andras intressenters intresse.

Sportchef Philip Berglund ger sin syn på hur processen med SvFF har varit ur klubbens synvinkel, och ger besked om att Mellberg kommer basa över BP 2024:
- Läget är så att vi drar igång med träningsstart i dag. Olof och Andreas Engelmark leder träningen och är tränare för IF Brommapojkarna. Sedan är vi en klubb som ska få fram spelare och ledare och det kommer alltid att finnas intresse för dem. Det är inte mer än så, säger han till Fotbollskanalen.

Vad kan du säga om processen som har varit i vinter där det funnits intresse för Olof?
- Det är fullt naturligt att det finns intresse. Tillsammans med Engelmark gjorde han ett fantastiskt jobb i fjol. Vi har utgått från att han har avtal med oss och varit tydliga med att han gärna kör på i BP. Vi har haft en bra dialog hela tiden och varit trygga i det.

Hur har dialogen med förbundet varit?
- Jag kommenterar inte dialoger med andra intressenter. Vi har intresse för spelare också och jag kan inte kommentera varje klubb jag pratar med heller.
Att det landade i ett nej (till SvFF) från Olof blev klart i helgen. Hur hanterar ni det, att det kommer så tätt inpå er träningsstart?
- Som sagt, vi har varit trygga i att han vill köra på (i BP) och att han har ett avtal med oss. Så det kom inte som en överraskning. Vi har utgått från det och planerat utifrån det.

I förra veckan avslöjade Fotbollskanalen att nämnde Brännström var högaktuell för att ta över BP vid ett Mellberg-avsked och därefter skrev fotbollsthlm.se att klubben var muntligt överens med "Brännan" om att han skulle leda det allsvenska herrlaget. I helgen skrev också Aftonbladet att BP gjort klart med Brännström. Tidningen hävdade att det var planerat att Brännström skulle leda träningarna från och med nästa vecka, då BP drar igång sin säsong igen."


Skönt med klara besked. Då kan vi börja säsongen ordentligt och utan frågetecken. Eller... ett frågetecken finns kvar hos mig och det är ryktena kring Engelmark, men jag hoppas att det stannar som rykten bara. 

Känns tryggt att fortsätta med Olof och Andreas. Nu kör vi!

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-01-08 11:49:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna