Lagbanner
Grimsta IP, 2023-10-08 15:00

Brommapojkarna - Elfsborg

Livsviktiga poäng på spel för båda lagen - Inför BP - Elfsborg

Livsviktiga poäng på spel för båda lagen - Inför BP - Elfsborg

Efter en andra halvlek mot Malmö där BP dominerade mot serieledarna så är det nu dags att för kamp mot serietvåan Elfsborg

Nästa topplag på tur för BP är Elfsborg. Laget sitter just nu på en andra plats med 54 poäng, endast 1 poäng från Malmö. Första mötet mellan lagen slutade hela 5-0 till Elfsborg och det var också sista matchen med Oscar Linnér som målvakt. 

Inför dagens match sitter BP med seriens sämsta form. 5 senaste matcher, 0 vinster, 1 lika, 4 förluster. Det är ingen smickrande statistik att ha i en brinnande bottenstrid och något behöver förändras om det ska bli Allsvenskt kontrakt 2024.
Spelet på plan är oftast mer inspirerande än vad resultaten säger och det bidrar till att man som supporter i alla fall alltid tänker att “snart släpper det” och att poängen börjar rassla in ordentligt. Istället har de flesta matcher innefattat en kombination av slarv i försvaret och impotens framför mål när det väl behövs. 

Det är inte heller bara en ögonobservation att vi troligen förtjänat fler poäng än vad vi tagit hittills utan är något vi kan hitta “bevis” på i statistiken.
Angående insläppta mål till exempel så har vi 32,6 i förväntade insläppta mål (6:e bäst i serien), men har släppt in 43 mål (3:e sämst i serien). I xG så är vi 7:e bäst i serien, samma sak med bollinnehav (7.e bäst). 

All denna statistik är jättefin och trevlig att titta på, men om vi ska kunna bygga vidare på detta så måste vi ju också börja ta de poäng som krävs.  Det har slarvats så otroligt mycket under hösten, något som inte skedde i samma utsträckning i våras, och jag kan verkligen inte sätta fingret på varför. Jag har skyllt på individuella spelare efter vissa dåliga prestationer, men det har egentligen inte spelat så stor roll vem som spelat, det är något kollektivt som både funkar otroligt bra i stunder, men som i samma stund också kan kollapsa totalt. 

Med allt detta sagt så känner jag mig väldigt taggad på dagens match. Elfsborg har 3 vinster på sina 5 senaste, men det har inte varit glasklara och lugna segrar. De hade det klurigt mot både Varberg och Halmstad som båda slutade med uddamålssegrar, och innan det har man två förluster mot Värnamo och Kalmar. 
Jag tror att vi kan chocka dem idag och ta revansch från förra mötet där de krossade oss och samtidigt säkra upp i tabellen lite mer. 

Jag hoppas att vi slipper oförutsedda skador eller sjukdomar idag och att vi kan starta så här: 

Sidklev
Löfgren - Sögaard - Heggem
Jensen - Leach - Ackermann - Waker
Pettersson - Vasic - Inoussa

Likt förra matchen kan det finnas en vits med att säkra upp med en extra mittfältare i en 352 istället för 343 - men samtidigt vill jag starta med trion OP, NV, ZI. 

Vi ses på Grimsta 15:00!
 

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2023-10-08 11:53:38
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna