Matchrapport efter 3-0 mot Landskrona: Pichkah =  ny Leach Holm?

Matchrapport efter 3-0 mot Landskrona: Pichkah = ny Leach Holm?

BP inleder säsongen med en 3-0 vinst mot Landskrona BoIS i Svenska Cupens inledande omgång.

På ett soligt Grimsta klev 2024:as version av BP ut i sin första tävlingsmatch för säsongen.

Alla fyra nyförvärv startade matchen mot Landskrona BoIS i den första omgången av Svenska Cupen. Örqvist var inte planerad att starta men på grund av ett sent återkall av Inoussa så fick den förra Degerforsspelaren gör startdebut i rödsvart.
Ett annat nytt ansikte som fick chansen från start var Paya Pichkah som anslöt från GIF Sundsvall endast ett par dagar sedan. Hans insats då? Jo, men jag tyckte han verkligen stack ut. Spelade mer eller mindre exakt samma roll som Leach Holm, en djupare mittfälts roll som kommer ner och hämtar boll i backlinjen ofta, och vill ha bollen hela tiden generellt. Han visade upp en väldigt fin passningsfot tillsammans med en skarp första touch vilket kändes väldigt lovande. Av någon anledning som jag inte har information om så blev han utbytt i halvtid - men vid fulltid så såg han glad ut och kom ut på planen med de andra lagkamraterna, så troligen inget att vara orolig för.

Matchbilden:
Under första halvlek så kände lagen på varandra väldigt mycket. En del felpass och misskommunikation från båda lagen - men efter en kvart eller så började BP ta tag i taktpinnen. Man skapar många chanser och skulle gjort i alla fall ett mål under första 30 minutrarna. Bästa läget kom runt minut 25 när Frederik Christensen kommer fri mot målvakten men lägger en lös chipp som målvakten inte hade några problem med. Istället kontrade Landskrona efte det och kom 5v2, men Sidklev räddade situationen med en stark räddning.
I minut 35 vinner vi bollen högt och nyförvärvet Pichkah gör en enkel pass till Ackermann som efter några dribblingar smäller in bollen i krysset. 1-0!
Efter det förlösande målet så taggar Landskrona till på riktigt och blir det bättre laget under resterande tio minuter. Man skapar några enstaka lägen men inget som oroar allt för mycket. Vi går in i halvtidsvilan med 1-0.

När den andra halvleken blåser igång så har BP gjort ett byte. Pichkah går av och ersätts av Andre Calisir. Endast några minuter efter det så får Kevin Ackermann en smäll mot knät, och efter ett försök att spela vidare så sätter han sig ner på planen och blir sedan utburen på bår. Oklart skadeläge i dagsläget. Mellberg sa i en intervju efter matchen att de inte drar några förhastade slutsatser ännu - så gissar på att vi får vänta och se.
I den andra halvleken såg det verkligen ut som att BP växlade upp. Det såg ut som i träningsmatchen mot Täby, totalt dominans för det mesta. Vi skapar extremt många lägen. Många lägen blockas på mållinjen idag, men det är också fortsatt oskärpa i spelarnas sista aktion. Slarviga passningar, dåliga skott, eller felbedömningar gör så att denna match endast slutat 3-0. Ett lag som är skarpare i boxen vinner denna match med 6+ mål.
2-0 kommer i minut 68 när Heggem nickar en hörna mot mål som ännu en gång blockas av en Landskrona-spelare på mållinjen men i detta fall så studsar sedan bollen på Calisirs huvud och in i mål.
3-0 kommer från ännu en försvarare. Denna gång av nyförvärvet Erik Björkander efter ett inspel från högerkanten. Mål i tävlingsdebuten är fint att se!

Sammanfattningsvis så är det en match att vara nöjd med. Även om det förväntas vara nivåskillnad mellan lagen så var det också skönt att det faktiskt blev så. En revansch på förra mötet. Vi håller nollan, och gör 3 mål det är mer än godkänt. Detta med många nya spelare, och skador på både Inoussa och nu Ackermann. Det känns stabilt och lovande.
Har ingen specific MOTM - hela laget presterade starkt men med ett extra plus till backlinjen som spelade modigt och aggressivt under hela matchen.
Tar med mig att Ackermann & Pichkah kommer att vara en otrolig duo. Abrahamsson har blivit riktigt riktigt bra. Timossi är väldigt bra i 1v1 lägen på kanten, måste bara bli skarpare i sista momentet. Örqvist är en grovjobbare och kommer vara väldigt nyttig under säsongen.

Nästa match är mot Östersund på måndagen 26/2 - Grimsta IP!