Lagbanner
Sammanfattning av försäsongen – Herr
Vi är klara med försäsongen. Foto: Bildbyrån

Sammanfattning av försäsongen – Herr

Genrepet är avklarat, truppen är luftad i träningsmatcherna och inget nytt puts kan läggas på taktik eller spelmodell innan tävlingsmatcherna börjar. Det är vår! Det är premiär! Heja BP!

Vi kliver in i premiärveckan av Ettan Norra med en koll på hur försäsongen varit och vad det ger oss för känslor inför säsongen. BP är storfavorit till serieseger, liksom förra året. Vi fick ett sämre genrep, men hade vi varit i teaterbranschen hade det lovat gott. Redaktionen lister här några utropstecken och några frågetecken inför säsongen. Kommentera gärna och diskutera i forumet.

UTROPSTECKEN
Resultaten
BP har vunnit och vunnit och vunnit. I sport tävlar vi och att vinna är kul, även när det är under försäsong. Flertalet fina prestationer och fjäder i hatten-resultat som de dubbla segrarna mot två av storebröderna ger självklart rakare ryggar.

Omar Faraj
Snackades upp rejält inför 2020, kom igång sent, men har exploderat under vintern. Fem mål hittills 2021, hur många landar vi på totalt?

Monir Jelassi
Det händer saker på BP:s högerkant nuförtiden. Snabbhet, näsan rakt mot mål och en fantastisk hästsvans på det. Potential att bli en kultspelare.

Bredden i truppen
Konkurrens, möjligheter att rotera in kvalité. Eloge till sportslig ledning som landat en trupp av hög klass för nivån.

Defensiven
Fem insläppta, vara två mot allsvenskt motstånd (och två mot Superettan-motstånd). Den rödsvarta defensiven andas självsäkerhet mot seriekonkurrenterna. Ali Suljic är kvar, rutinerade Carl Elfgren Nyström har anslutit tillsammans med Robin Frej. Ruggigt stark trio att rotera på som mittbackar. På mittfältet finns både David Zlotnik och GSM som städgubbar, med Jesper Ceesay som flås i nacken för att få speltid. Vi blir svårforcerade i år.

FRÅGETECKEN
Spelaromsättningen

Ett ständigt orosmoln sedan 2018. Konstanten GSM har väl en kontaktfil i mobilen som kräver extra iCloud-utrymme efter de senaste årens totala utrensningar, gång på gång. Känslan är att vi är något mer stabila nu, att ramarna är satta, men nya trupper tar sin tid att spela ihop.

Lundin eller Olsson i mål?
Förra årets tydliga etta i målet, Alexander Lundin, har dragits med skador under försäsongen. Har han tillräckligt med matcher i sig för att komma i nivå direkt? Jonas Olsson en god ersättare och talangfulla juniorer finns att hämta. Inte så stabil känsla som önskat, i dagsläget.

Genrepet
Ett genrep är ett genrep och ska absolut ses som en av träningsmatcherna i mängden. Flertalet byten rubbade rytmen, men BP hade förtvivlat svårt att göra mål, till skillnad mot de tidigare fina prestationerna. Ett tydligt exempel på hur det kan bli när vi möter lag som ligger lågt och väntar ut oss, likt flertalet matcher 2020. Vi ska räkna med att det kommer se ut så här i många matcher även i år.

Lovette Felicia
Anfallsförvärvet anslöt senare än övrig trupp och har dessutom dragits med småskador. Inget mål under försäsongen och haft svårt att komma till bra lägen. Ska ges fler chanser innan domen faller, men inledningen har inte lovat succé. Än.

Matcher
BP – Djurgården 3-1. Mål: Marijan Cosic, Omar Faraj, Monir Jelassi
BP – Linköping City FC 6-0. Mål: Omar Faraj (2), Simon Helg (2) Aron Sandén, Monir Jelassi
BP – IFK Haninge 1-0. Mål: Marijan Cosic
BP – IFK Luleå 5-0. Mål: Marijan Cosic (2), Ali Suljic, Aron Sandén, Oscar Krusnell
BP – IF Sylvia 2-1. Mål: Omar Faraj (2)
Täby FK – BP 0-4. Mål: Christer Gustafsson, Felix Bennarp, Jardell Kanga, Robin Frej
AIK – BP 1-2. Mål: Gustav Sandberg Magnusson, Monir Jelassi
BP – Akropolis IF 0-2.

Tabellrad
Lag   M  V O F  MS
BP     8  7  0 1  23-5

Skytteliga
5 mål: Omar Faraj
4 mål: Marijan Cosic
3 mål: Monir Jelassi
2 mål: Simon Helg, Aron Sandén
1 mål: Ali Suljic, Robin Frej, Felix Bennarp, Jardell Kanga, Oscar Krusnell, Gustav Sandberg Magnusson, Christer Gustafsson

Kommentera, hur tror du BP ställer upp i premiären?
 

Peter Liljegren Appelquist peterappelquist90@gmail.com@peterappelquist2021-03-27 16:12:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna