Lagbanner
Så...vem ska träna BP?

Så...vem ska träna BP?

Tränarcirkusen fortsätter. Mellberg tackar nej till landslaget, BP har gjort en muntlig överenskommelse med Brännström, och Engelmark dras i från utlandet.

Första dagen på försäsongen. Vem håller träningen? Och vem ska göra det nästa vecka?

Den första borde jag kunna svara på själv; Mellberg & Engelmark. Men nästa vecka då? 

Det som jag hoppades på, att vi skulle ha rett ut några frågetecken kring tränarcirkusen, har inte gått i uppfyllelse. Istället sitter vi i samma sits som för en vecka sedan där vi har massa rykten och obekräftade(men troliga) uppgifter kring Mellberg och förbundskaptensjobbet. 

Det senaste vi fått “veta” är att Mellberg tackade nej till SVFFs initiala kontraktsförslag av anledningarna att han inte var nöjd med längden på kontraktet och att för stor del av ersättningen var i form av prestationsbaserade bonusar. Enligt källor till Sportbladet så ska detta tagit SVFF på sängen, men också BP blev förvånade. Enligt samma källor hade BP redan ordnat en muntlig överenskommelse med Andreas Brännström som de planerade att presentera denna vecka och meningen var att han skulle ta över träningarna från och med idag

Sportbladet(?) var initialt säkra på att även om det första kontraktsförslaget nekades så skulle man fortsätta förhandla och att Mellberg till slut skulle bli förbundskapten ändå. Istället kommer det nya rykten under gårdagen som säger att Mellberg inte längre är aktuell för jobbet och att man har börjat leta efter andra kandidater. Förutom lönen så verkar Mellberg och förbundet vara oense om målsättningar och kring frågan om den assisterande förbundskaptenen. Kring det sistnämnda så kan detta troligen ha med att göra det som rapporterades förra veckan, att Mellberg ville ha med Engelmark in i landslaget också. 

Adderat på detta så verkar det fortsätta dras i Andreas Engelmark. Pheonix Rising från den amerikanska andraligan har kontaktat honom om ett huvudtränarjobb. 

Så det är där vi är i dagsläget. I går hade BP styrelsemöte för att diskutera hela situationen och där gissar jag att man pratade om hur man ska reda ut alla lösa trådar så fort som möjligt. 
En svår sits för klubben om man förväntat sig en sak och gjort klart med en ny tränare för att sedan få en helt annan situation att jobba utefter. 

Min fortsatta känsla är att det enda som behövs är ett besked från BP och att detta inte drar ut på tiden. En enhetlig försäsong kommer vara väldigt viktig och så är det såklart viktigt för övergångsfönstret att vi inte värvar spelare för en tränare som sedan lämnar innan säsongen börjar.

Vi får hoppas på att nästa text om hela den här cirkusen är bekräftade uppgifter eller ett slutgiltigt beslut. 

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-01-08 10:24:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna