Lagbanner
Silly Season 2024 - Serge-Junior Martinsson Ngouali gör comeback!

Silly Season 2024 - Serge-Junior Martinsson Ngouali gör comeback!

Här samlar och diskuterar vi allt om övergångar och rykten rörande BP!

Ni kan följa mig på twitter/x också där jag uppdaterar mer regelbundet på alla rykten och övergångar :) @olofponutsgurra

2024: 
Bekräftat:

26/8: Deadline Day: Serge-Junior Martinsson Ngouali gör comeback efter 8 säsonger. 


Den BP-fostrade mittfältaren Serge-Junior Martinsson Ngouali är hemma. Efter åtta säsonger i andra klubbar vänder han idag hem till Grimsta och drar på sig den rödsvarta tröjan igen, som så många gånger förr.
– Junior kan BP och BP kan Junior. Vi får in en rutinerad mittfältare som har ett stort BP-hjärta, vilket kommer att stärka oss på både kort och lång sikt, säger sportchef Philip Berglund.
– Det känns bra att vara tillbaka på gamla, men nya Grimsta. Jag har många fina minnen från min tid här, både som spelare i herrlaget och i ungdomslag och även som ledare, säger Junior själv.

Läs mer: 

24/8: Theo Bergvall lånas tillbaka från Djurgården.

20/8: Martin Vetkal ansluter från Roma.

26/7: Fabian Mrzoek ansluter från Liverpool.

3/7: Hlynur Karlsson klar för BP


16/3: 24-årige anfallaren Adam Jakobsen är klar för BP! Läs mer: 
Kommentar:
Äntligen en anfallare! Från samma klubb som Jensen och Christensen vilket känns lovande. Välkommen Adam!


11/3:
 19-årige mittbacken Kaare Barslund ansluter från FC Nordsjälland. Läs mer: 


29/2: Finska målvakten Lucas Bergström ansluter till klubben på lån från Chelsea. Läs mer: 
Kommentar
: Intressant förstärkning! Undrar om ryktena kring en försäljning av Sidklev blir troligare på grund av detta. 

27/2: Daleho Irandust ansluter från FC Groningen. Läs mer: 
Kommentar:
Om någon, när Irandust spelade i Häcken, sagt att han skulle spela i BP i framtiden så hade jag inte trott det. Trots några mindre lyckade säsonger i Nederländerna så kan jag inte tro annat än att det finns mycket talang och prestation att hämta ur Daleho. Otroligt spännande värvning! Nu väntar vi bara på Paulos Abraham... 

"I Groningen var du lagkamrat med den tidigare BP-spelaren Paulos Abraham, var han bidragande på något sätt?
– Vi har snackat en del. Han talar väldigt gott om BP och han gillar BP såklart. Han har berättat om hur klubben fungerar, från A-lag till ungdom. Jag gillar hur klubben fungerar och det är som jag är van vid från tiden i Häcken. Alla är nära varandra. Han var en del i att jag kom hit."




20/2: Zeidane Inoussa klar för BK Häcken. Enligt Aftonbladet landar summan på 18,5 miljoner + bonusar.  Läs mer: 
Zeidane Inoussa om tiden i BP.

– Jag skulle säga att hösten i BP varit den bästa perioden i mitt liv hittills. Jag vill tacka Andreas och Olof för hur de tog hand om mig och självklart alla andra ledare och spelarna i laget.

Min kommentar: Säsongens sämsta nyhet. En otrolig spelare som har många stora säsonger framför sig. Jag hoppas starkt på att han lämnar för Europa redan i sommar - så att man kan heja på Z igen. Tack för hösten. 
Nu hoppas jag att man har 1-2 nya spelare redo att ersätta. Lagets bästa offensiva spelare med hästlängder och med tanke på att våra anfallare har problem att göra mål så behövs nivån höjas. Pengar finns. Dags att investera.


23/1:
Kevin Ackermann förlänger sitt kontrakt med klubben till 2026!  Läs mer: 
Kommentar: OTROLIGA NYHETER! En publikfavorit som vi får njuta av i några år till. Bästa nyheten hittills denna säsong.

21/1: Amadeus Sögaard lämnar BP och ansluter till IFK Norrköping - Läs mer:
Kommentar:
Tråkiga nyheter att Amadeus lämnar. Två raka uppflyttningar och en riktigt fin debutsäsong i Allsvenskan. Blir intressant att se om han startar för Peking, om inte så är jag osäker på valet att lämna. Vilket fall som helst så kommer du vara saknad!


18/1:
Tysk klubb har lagt bud på Torbjörn Heggem. Sportchef Philip Berglund bekräftar intresse men att budet måste vara på rätt nivå för att det ska tas i beaktning. Läs mer: 

18/1:
Rasmus Örqvist ansluter till klubben från Degerfors - Läs mer:


15/1: Monir Jelassi lämnar klubben efter kontraktsslut - går till GIF Sundsvall. Läs mer:


4/1: Mittbacken Eric Björkander är klar! Läs merhttps://bpfotboll.se/forening/valkommen-till-bp-eric-bjorkander/ 


3/1:
Frederik Christensen är klar! Läs mer härhttps://bpfotboll.se/forening/valkommen-till-bp-frederik-christensen/
 

2/1: Tim Waker förlänger sitt kontrakt med klubben. Läs mer: 


1/1:
Alexander Abrahamsson förlänger sitt kontrakt med klubben. Läs mer: 


Bekräftade 2023:
Oscar Pettersson lämnar för IFK Göteborg
Samuel Leach Holm lämnar för Djurgårdens IF


Rykten: 

29/2: Filip Sidklev klubbar rycker i målvaktstalangen. Elfsborg och Basel ryktas vara intresserade. Läs mer: 

20/2: Besard Sabovic ryktas tillbaka till BP. Läs mer: 

19/2:
BK Häcken köper Zeidane Inoussa i rekordaffär för mellan 15 och 20 miljoner kronor enligt Daniel Kristoffersson på Sportbladet: Läs mer
Kommentar: Absoluta mardrömmen sportsligt. En av de mest spännande spelare i truppen på länge och som skulle ge oss ett rejält lyft inför 2024 verkar nu alltså försvinna innan tävlingssäsongen är i gång. Och det till ett annat Allsvenskt lag. En riktig mardröm helt enkelt. 

Jag trodde pengarna från Kusi Asare och Bergvall skulle innebära att vi inte behövde sälja våra bästa spelare till andra klubbar i Allsvenskan? Nu får vi hoppas att pengarna investeras direkt i truppen, för Inoussa kommer lämna en stort tomrum.

19/1: Simon Tibbling kan återvända till Allsvenskan - enligt Fotbollskanalen så förs diskussioner mellan Sarpsborg och BP. Tibbling spelade i BP mellan åldrarna 9-16. Läs mer:

18/1 - BP ryktas jaga Paya Pichkah från GIF Sundsvall - Läs mer: 

14/1: Rasmus Örqvist ryktas vara på väg att ansluta från Degerfors. Läs mer:

5/1: Jack Lahne nära comeback - Läs mer: 
Kommentar:
Detta kommer helt out of the blue för mig. Lahne lämnade BP som väldigt ung efter en stabil debutsäsong i Allsvenskan, efter det har det har varit i en drös olika klubbar som Amiens, AIK, Häcken, Botev Plovdiv, Örebro, Start, utan några vidare poängskördar. Möjligen så drog han för tidigt från BP och pressen blev för hög, men potentialen man såg i debutsäsongen har det inte levts upp till. Vill också poängtera hans citat från när han fortfarande var i BP; "– Jag kommer aldrig spela för något annat Stockholmslag än BP." - för att sedan gå på lån till AIK... - men har svårt att klandra honom allt för mycket för det. Intressant rykte vilket fall som helst, han går nog inte rakt in i startelvan precis - men om han behållit farten och kämparviljan så finns det säkert en del att hämta hos Lahne.

4/1: Olof Mellberg tackar NEJ till förbundskaptensjobbet. Läs mer:

4/1: Eric Björkander nära BP - Mittbacken som spelat i GIF Sundsvall & Mjällby bröt nyligen kontraktet med klubben NK Istra i Kroatien - övergången till BP verkar presenteras inom kort: Läs mer: 

3/1: Olof Mellberg blir ny förbundskapten och lämnar BP: Läs mer:

2/1Frederik Christensen klar för BP enligt Expressen. Dansk vänsterback född 2002 från samma klubb som man värvade Alexander Jensen från (Fredericia) Läs mer här:



 



2023 - Sommarfönstret öppet 7 juli - 31 augusti. 

Klara övergångar

3/7: Wilmer Odefalk återvänder till BP från Djurgården: Läs mer 

29/6: Mittbacken Liiban Abadid,  21 år - värvas från FC Trollhättan. Liiban som kommer från spel i division 1 sägs vara en lovande mittback med starka fysiska kvalitéer.  Läs mer

26/6: Målvakten Lucas Hägg Johansson, 29 år (fyller år när detta skrivs!) - värvas från Vejle BK. Lucas har över 120 matcher i Allsvenskan från hans tid i Kalmar FFLäs mer

26/6: Mittbacken Rebin Sulaka, 31 år - värvas från Burinam United. Rebin har blivit utsedd till årets mittback i den thailändska ligan två gånger och har gjort 26 landskamper för Iraks landslag. Läs mer

20/6: Anfallaren Alexander Johansson, 23 år - värvas från Halmstad BK. Alexander kom tvåa i skytteligan i Superettan med sina 16 mål och var en stark bidragande faktor till att Halmstad BK gick upp till Allsvenskan. Läs mer

20/6: Oscar Linnér & Viktor Agardius lämnar BP och är nu kontraktslösa. 

19/6: Mittbacken John Mellberg, 16 år - lämnar BP för RB Salzburg. Läs mer


Rykten
Albin Ekdal & Ludwig Augustinsson med möjlig comeback i den rödsvarta tröjan? Från Fotbollskanalen

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-08-26 23:45:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna