Lagbanner
Grimsta IP, 2024-07-20 17:30

Brommapojkarna - Hammarby
0 - 2

Spridda tankar efter BP - Hammarby (0-2).
© Bildbyrån

Spridda tankar efter BP - Hammarby (0-2).

BP förlorar 0-2 mot Hammarby på Grimsta IP efter en energilös prestation som präglas av bristande offensiv.

Jag har svårt att samla mina tankar efter gårdagens match - här kommer ett gäng spridda tankar och känslor efter 0-2 mot Hammarby

Det är en orimlig insats som vi fick se igår. Hur man kan gå in i ett derby, efter en vinst, och efter flera bra insatser mot Hammarby i bagaget, med så låg energi och vilja är förbluffande. 

Det är en välförtjänt förlust i slutändan. Hammarby gör ingen superprestation över 90 minuter, men i de avgörande lägena så är de skarpare och vi slarviga. Båda halvlekarna är jämna där inget av lagen skapar speciellt mycket, men ett klassavslut av Toure till 0-1 som sedan efterföljdes av dålig markering på Erabi till 0-2 avgjorde matchen till Hammarbys favör. 

Det är inte så att vi inte skapar lägen under matchen. Kollar man statistiken så är vårt xG högre än Hammarbys över 90 minuter. Men helt ärligt ger det inte någon bra bild av matchen. Från mitt perspektiv så skulle BP kunnat spela 900 minuter och vi skulle ändå inte gjort något mål. Förutom Jakobsens klack och styrningen på Timossis skott så kändes det inte särskilt farligt när vi kom in i sista tredjedelen. Ett återkommande problem i våra matcher. Det som var mest förbluffande för mig var bristen på maxlöpningar i offensiven. Kändes som att många mest joggade, även när vi kontrade. Det gjorde mig besviken. Bristen på vilja och tro

För mig så var det ingen spelare som stod ut i särskild positiv bemärkelse. Jakobsen är fortsatt bra, han lyckas komma rättvänd centralt i planen många gånger, men behöver få skott på mål oftare. Fritzson fortsatte kämpa matchen igenom, men det var tydligt att han var slutkörd de sista 30 minutrarna och borde blivit utbytt. Jensen vill ha boll hela tiden och är överallt på planen, hans insats går inte att klandra. 

Sen tycker jag att backlinjen gjorde ett jättefint jobb under matchen även om man släpper in två mål. Känns som att Björkander kan göra mer på 0-2… 
Sidklev är också helt godkänd, tycker han visade sig mer mogen än vad jag sett honom över säsongen. Lugn, stabil, och blev glad att se honom komma ut och plocka ner inlägg med mycket självförtroende. 

Däremot tycker att Vasic har en klart underkänd insats. Han möter en nykomponerad backlinje varav två gör sina debuter i Hammarby, jag tycker han (och laget generellt) borde kunnat utnyttja det mer. Sen kändes han bara generellt segare än vanligt igår. Vet inte om det har med skadan från förra matchen, men såg inte ut att vara 100%. Tappade mycket hot i straffområdet på grund av detta. 

Vi måste också börja se lite förändringar på Timossis position. Han är inte dålig, han har väldigt många kvalitéer som gör honom farlig, men det är ingen poängspelare och när han fick gå ner som vänsterback i slutet av matchen så kändes det nästan mer passande för honom. Jag vet inte vad som behövs göras - men vi måste få ut mer av hans snabbhet och det verkar inte vara i sista tredjedelen som vi kommer få ut det bästa från honom…

Sen blir det för mig tydligt hur mycket en spelare som Kevin Ackermann, samt Tim Waker, saknas i en sådan här match. Jag gillar Odefalk, verkligen, men energin och tempot man får av spelare som Kevin och Tim hade varit välbehövd igår. 

Aja, nu är det dags att gå vidare. Blicka fram mot nästa match som är mot Göteborg på lördag. Svårt att sia om hur det kommer gå, egentligen svårt att sia om alla matcher såsom BP presterar nu. Är mycket upp och ner i prestation från spelarna. Det som är tydligt är att något måste förändras offensivt. Om det är taktiskt, eller om det är spelarmaterialet som behöver förändring lämnar jag till bättre kunnande. Men innan fönstret stänger hade jag gärna sett att det görs någon form av försök till förändring. 

Vi möter också Hammarby igen redan om 3 omgångar och då vill jag se en helt annan mentalitet och lust att ta revansch. 

 

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-07-21 11:52:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna