Lagbanner
Tack för denna tid, Filip Sidklev!

Tack för denna tid, Filip Sidklev!

Efter 1 och ett halvt år så lämnar Filip Sidklev klubben för nya äventyr.

Under dagen blev det officielt att Filip Sidklev lämnar BP för det grekiska laget Aris FC. 

Filip kom till klubben som tolvåring och var en del av en stark målvaktskull tillsammans med Elis Bishesari, André Picornell, och Otega Ekperouh. Debut i herrlaget gjorde han förra året och blev direkt inslängd på djupt vatten när han snabbt blev lagets förstamålvakt. Under debutsäsongen höll han fem nollor i Allsvenskan, och sedan två stycken i kvalet mot Utsikten. 

Filip har inte haft den enklaste uppgiften som målvakt i BP. Ett nyuppflyttat lag, med nykomponerad och skadedrabbad backlinje, och som många gånger setts som slagpåse i Allsvenskan. Det började otroligt starkt, sen har det svajat framåt tillbaka några gånger. Man har provat att byta ut Filip mot Hägg-Johansson, eller mot Lucas Bergström, men till slut var det alltid akademifostrade Sidklev som förtroendet gick till. 

För mig har Filip alltid representerat allt jag önskat mig av en spelare i BP. En spelare som tagit vara på alla chanser som han fått från ung ålder, orädd spelare som inte låtit sig påverkas för mycket av sina misstag utan istället tagit lärdom från dessa för att utveckla sitt spel. Hans spel med fötterna har alltid varit den kvalité som jag imponerats mest av under hans tid i A-laget. Tack vare det så har vi kunnat spela det uppbyggnadsspel som tränarna önskat och gjort att vi lyckats bli ett mer bollspelande lag. 

Den absolut största kvalitén hos Filip är dock utan tvekan hans motivation jämtemot laget och fansen. Alltid först fram till att tacka supportrarna efter matcherna både vid vinst och förlust. Det är inte alltid fullpackat på BP:s läktare men Filip har ändå visat sin uppskattning väldigt tydligt. Något han poängterar i sitt avtackningsbrev: 

"Och till alla supportrar som är där varje hemma och bortamatch vill jag rikta ett stort tack till stödet som ni ger, det betyder kanske mer än vad man kan tro."

Tack för denna tid, Filip. På återseende!

 

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-08-10 16:01:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna