Lagbanner
Eleda Stadion, 2023-10-02 19:10

Malmö FF - Brommapojkarna

Tankar inför Malmö FF - BP

Tankar inför Malmö FF - BP

Bottenstriden mot toppenstriden korsar varandra i Allsvenskans 25:e omgång.

Den första november 2009, då tog Brommapojkarna senast poäng borta mot Malmö FF. I en 1-1 match där Nabil Bahoui kvitterade i minut 85. En trupp präglad av Olof Guterstam, Pablo Pinones-Arce, Albornoz x2, och Kristoffer Nordfeldt. Kollar vi tillbaka på säsongen 2009 så låg vi på 24 poäng efter 24 omgångar, med Djurgården, Hammarby, och Örgryte under oss. 
Inför kvällens drabbning ligger vi på 27 poäng efter 24 omgångar med Degerfors och Varberg under oss i tabellen. I kontrast till det så toppar Malmö FF tabellen med 52 poäng, 1 poäng mer än Elfsborg

BP kommer till Eleda Stadion i skakig form, endast 1 vinst på de senaste 5 matcherna. Laget visade upp sig på sin bästa sida i andra halvlek förra matchen och lyckades vända 0-2 till 2-2 efter ett drömmål av Vasic. Den kämparglöden kommer man behöva visa från minut 1 i kvällens match om det ska finnas chans för poäng. Vi kan också ta med oss mycket från när vi mötte Malmö i andra omgången av Allsvenskan. En match där vi skapar mycket och hade 1-0 tidigt. Vi hade också känn på 2-0 men slutade med att vi släppte in två enkla mål i matchens slutskede. En trend som sedan följt med oss i många matcher denna säsong, en oförmåga att stänga matcher och/eller brist på koncentration i försvarslinjen som kostat oss många viktiga poäng. 

Inför dagens match är jag egentligen inte nervös. Malmö har inte varit helt glasklara denna säsong, men är oftast otroligt starka och jobbiga att möta. Jag räknar inte bort att vi tar poäng i denna match, jag gissar att vi kommer kunna bjuda upp till match och tvinga Malmö kämpa, men frågan är om vi lyckas sätta de chanser vi skapar. Malmö borta är kanske den svåraste matchen i Allsvenskan så alla poäng i denna match är en stor bonus till bottenstriden vi är inblandade i nu. Det är dock i andra matcher, främst mot Sirius och Mjällby där vinsterna måste komma. 

Tankar kring startelvan: 

  1. Hoppas att Vasic får starta. Som jag skrev i matchrapporten senast så tycker jag definitivt han är farligast av de vi har centralt och bidrar med mycket i boxspelet. Skapa lite oro i Malmös straffområde. 
  2. 1 extra mittfältare eller ytter? Känns som vi oftast väljer alternativet att köra 3 innermittfältare i matcher där vi vet att vi kommer behöva ligga lägre än vanligt. Men samtidigt tycker jag kanske att Inoussa, Vasic, och Pettersson bör starta. Blir kanske Pettersson som får sitta kvist om Inoussa är hel och frisk, snabbheten behövs. 
  3. Löfgren…? Jag vet inte vad jag tycker ännu. Han verkar vara favoriten att starta på högermittbacken men tycker inte han gett det säkra intryck jag nog hade önskat, men att slänga in Sulaka i denna match känns inte heller troligt. 

Potentiell elva: 
Sidklev
Löfgren - Sögaard - Heggem
Jensen - Leach - Fritzson- Waker
Inoussa - Vasic - Ackermann

Avspark 19:10 - Eleda Stadion. 

HEJA BP! 
 

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2023-10-02 13:23:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna