Lagbanner
Strandvallen, 2023-11-05 17:30

Mjällby - Brommapojkarna
1 - 2

Tankar och betyg efter vinsten mot Mjällby

Tankar och betyg efter vinsten mot Mjällby

1-2 på Strandvallen innebar trendbrott och (minst) säkrad kvalplats för BP.

Jag vill börja med att säga: Vilken otrolig fotbollssöndag som Allsvenskan bjöd oss på. Malmö börjar med att sätta sig själva i en svår sits i guldstriden genom att förlora 4-2 borta mot Häcken. Samtidigt säkrar Halmstad nytt kontrakt efter 3-0 mot Kalmar. Malmös resultat innebar att Elfsborg kunde säkra guldet om man vann mot jumbon Degerfors. Fotbollsgudarna verkar gilla drama och istället för vinsten som jag, och många(läs: alla) andra förväntade sig, så slutade matchen 2-2 på Borås Arena. Resultatet innebär att guldet avgörs på Eleda Stadion när Malmö tar emot Elfsborg på söndag. För Degerfors innebar resultatet, kombinerat med resultatet i BP.s match, att man åkler ur Allsvenskan. 

Nu till vår match: 
1-2 slutar matchen mellan Mjällby och BP. Vi lyckas bryta en dålig trend inför den sista matchen mot Häcken på söndag - be there!

Trendbrott: Äntligen en vinst. Det var inte igår vi fick se grabbarna fira en seger i Allsvenskan. Man såg hur mycket det betydde för spelarna att man ryckte upp sig ikväll. 

Kvalplatsen säkrad: Vilken lättnad. Vi siktar såklart på att säkra kontraktet utan kval, och kvalet i sig är två ångestfyllda matcher, men att veta att jag inte kommer att sitta på Grimsta på söndag och få besked från Forza att vi åkt ur är en stor lättnad. 

Inte vackert men vem bryr sig? : Fotbollen på Strandvallen var ingen fröjd för ögat, men kontrollerat och effektivt av BP var det i alla fall. Skön kontrast till de dystra resultaten på sistone. 

Uppställningen: En mittbackstrio där Sögaard fick spela till höger och Löfgren spela centralt fungerade väldigt bra och kändes stabilt. Heggem som wingback var ett väldigt bra drag från Engelmark och Mellberg. I norsken finns en kämparglöd som få andra innefattar och i dagens match bidrar han med både mål och skapar straffen, kom också nära med ännu ett mål efter en fin volley. 

Pessimismen fungerade: En pessimistik införrapport från min sida och det gav resultat direkt! Uppenbart ett vinnande spår framöver. Blir supertorsk mot Häcken på söndag! 

Leach Holms sista match i BP(?): Samuel tog ett gult kort i dagens match och är därmed avstängd mot BK Häcken på söndag. Därefter är det mer än sannolikt att vi nu har sett det sista av Leach Holm i den rödsvarta tröjan om det inte blir kval. Leach Holm var ryktenas man under det senaste fönstret och med utgående kontrakt så verkar bland andra Djurgården vara intresserade. 



Två plus och ett minus kring spelarnas insats: 

(+++) Heggem: Har varit stabil hela säsongen men har visat upp en annan attityd på sistone. Han tar mer ansvar och i positionen han spelar idag bidrar han både offensivt och defensivt.
(+) Inoussa: Höstens friska fläkt fortsätter prestera. Idag var han kanske lite under radarn i sista tredjedelen men bidrar mycket i uppbyggnadsspelet, gör ett starkt defensivt jobb, och ger oss en x-factor vi inte haft tidigare. Sätter straffen kyligt. 

(-) Johansson: Tyvärr ännu en anonym insats. Han må ha lite mer klipp i steget och mer rörlighet, men kan inte se hur man motiverar att starta honom före Vasic. Bidrar inte som man hade önskat. Förhoppningsvis lyfter han sig under nästa säsong, det finns potential i killen. 

Vi ses på Grimsta på söndag och ser till att vi gör allt i vår väg för att slippa kvalet! 

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2023-11-05 22:13:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna