Lagbanner
Välkommen Paya Pichkah - säsongens fjärde värvning!

Välkommen Paya Pichkah - säsongens fjärde värvning!

Säsongens fjärde värvning är bekräftad. Den 23-årige mittfältaren Paya Pichkah ansluter på ett 3-årskontrakt från GIF Sundsvall.

Det har ryktats under några veckor att BP ska varit intresserade av Pichkah, och enligt Sportbladet så lades det ett bud redan för några veckor sedan men som Sundsvall valde att tacka nej till.
Nu står det dock klart att den talangfulla innermittfältaren skriver ett treårskontrakt med BP och spelklar redan till cupmatchen mot Landskrona på lördag. 

Den instinktiva känslan från mig är att Paya har potential att bli en succévärvning. Klubbens scouting har på senare tid hållit en väldigt hög nivå med värvningar som Jensen, Ackermann, Heggem, Inoussa* som håller hög allsvensk klass. Därefter är jag säker på att man inte gjort något förhastat med värvningen av Pichkah. Spelartypen är verkligen rätt utifrån vad vi behöver förstärka. Jag skulle gissa att man ser honom som en direkt ersättare till Leach Holm och att tillsammans med Ackermann bilda den ordinarie duon på centralt mittfält. 

Det vi får in med Pichkah, är först och främst Sundsvall typ bästa spelare i en väldigt bra ålder med nästan 100 A-lagsmatcher bakom bältet. Pichkah bidrar, med sina 190 cm, med en tyngd och längd på innermittfältet. Utifrån det jag sett av honom i matcher, men främst av highlights är att det är en spelare som inte är rädd att bryta mönster, är tekniskt skicklig, och följer gärna med offensivt. Säsongen 2023 spelade han 28 matcher och gjorde 5 mål, där jag tror att alla utom ett kom utanför straffområdet. 

Utöver det så har jag säkra källor(kommentarsfältet på BP:s presentation av Pichkah) att det är en fin och uppskattad kille som ansluter till laget. 

Det enda frågetecknet jag har kring honom är varför han har så otroligt få assist. 3 stycken under sina säsonger i Sundsvall. Ingen assist förra säsongen. Blev förvånad när jag såg den statistiken eftersom av det som jag sett av honom så verkar han ändå varit aktiv offensivt. Kanske är det många hockeyassist, likt det fick vi av Leach Holm. För mig spelar egentligen bristen på assist någon större roll så länge han bidrar till ett balanserat och effektivt mittfält. En instinktiv förvåning bara. 

Kommer han kunna fylla skorna av Leach Holm framöver är svårt att sia om. Leach Holm höll hög klass med sitt passningspel, och även om vi får in en mittfältare i Pichkah vars främsta kvalitéer beskrivs liknande som det vi hade i SMH så tror jag att med detta nyförvärv får en ung, taggad, och motiverad innermittfältare med många liknande styrkor men som också kommer bidra med mycket nytt till lagbygget. Ser fram emot att se honom på plan och hoppas att det är guldklimp vi värvat. 

Vi välkomnar Paya varmt välkommen till Grimsta och hoppas att vi får se honom redan mot Landskrona!

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2024-02-15 14:15:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna