Brommapojkarna - Degerfors
1 - 2

"Vår egen mini-Mellberg" - Spelarbetyg efter BP - Degerfors
Frustration från Pettersson & BP-supportrarna.

Två misstag på lika många minuter avgjorde matchen mellan BP & Degerfors efter en annars stabil och kontrollerad insats från hemmalaget.

Efter denna match går vi direkt på spelarbetygen. Kort sammanfattning är att BP kontrollerar en rätt så lugn match där man kunde gjort 1-3 mål till i första halvlek om man hade varit bättre, men efter två målvaktsmisstag så tappar vi 1-0 till 1-2 på 2 minuter. Stark försvarsinsats som inte får överskuggas av misstagen. Anfallsspelet fortfarande ett problem, skapar för lite och är för ineffektiva på chanserna som faktiskt kommer.

Spelarbetyg: 1-10

Filip Sidklev: 2  - hade inte mycket att göra fram till minut 82, kom ut fint på inlägg och var fortsatt bra med fötterna. Sen gör han två misstag på 2 minuter vilket vänder matchen. Gick från stabil 7:a, till 2:a Förhoppningsvis har han fått ur sig alla misstag för säsongen efter idag.

André Calisir: 4 - Inte mycket action men kändes inte självsäker i duellerna och inte tillräckligt aggressiv för min smak.

Amadeus Sögaard: 9 - Amadeus är en klippa. Utstrålar så mycket självsäkerhet i varje duell. Bra i både mark- och luftdueller. Fick kämpa mot kraftfulla Pashang Abdulla och vann kampen i mina ögon. Coach Olof Mellbeg måste vara väldigt stolt över Amadues framsteg, vår egna "mini"-Mellberg om man får säga så . Matchen spelare för mig.

Torbjørn Lysaker Heggem: 7 - Lyfter sig rejält från förra matchen. Dominerar duellerna med sin kroppshydda och spelar kontinuerligt smart över 90 min.

Alexander Jensen: 3 - En av de sämre matcherna från Alexander. I en match där motståndarna inte hotar så mycket offensivt borde Jensen utnyttja sina offensiva kvaliteter bättre. Idag slår han bort för många passningar och skotten flög ut till Grimstas B-plan.

Kevin Ackermann: 5 - Fick spela vänster wingback idag och gör inte bort sig. Det känns säkert när Kevin får bollen och när han går in i dueller. Tycker han förtjänar en plats på innermittfältet istället för att slängas in där han behövs. Skapar straffen till 1-0!

Gustav Sandberg Magnusson: 3 - Oklart på förhand vart på planen vi skulle få se Gustav, men det blev på innermittfältet idag. I perioder där vi har mycket boll så bidrar han inte så mycket tyvärr. Lite för långsam och slarvig i passningsspelet. Gör inte bort sig, men borde kanske gjort plats för någon mer offensivt progressiv spelare.

Samuel Leach Holm: 7 - Förtjänar fler poäng, det gör han verkligen. Skapar 6 chanser idag och laget ska få ut mer av dessa chanser om allt hade varit rättvist. Fortsätter att vara lugnet på BP:s mittfält och nu tycker jag bara han förtjänar en kompis bredvid sig på samma nivå.

Alexander Johansson: 3 - Svårbedömd debut för Alexander som fick gå av pga skada efter 31 minuter. Såg en vilja i honom men utöver det så finns det inte mycket att bedöma. Han hann inte utföra något av värde.

Ludvig Fritzon: 1 - Njaaa, nu är det väl dags att peta Fritzon tyvärr? Fick starta som nia i anfallstrion och i mina ögon hade 18-åriga mittbacken Fredrik Nissen lika gärna kunna lirat 90 minuter på topp och bidragit mer.
Hade minst antal bollkontakter (29) av alla som lirade 90 minuter och förlorade flest närkamper (9). Tycker inte han håller den nivå som vi behöver för att spela det spelet vi vill. Han är en bra spelare för ett lag som bara försöker undvika nedflyttning, men i dagens läge så blir jag förvånad om han förblir i startelvan.

Oscar Pettersson: 6 - Han spelar fram till straffen och sätter den också säkert. “OP” var väldigt farlig i första halvlek.  Fick bollen serverad från Leach i djupled flera gånger, och har också ett läge efter 5 minuter där han snor den från Degerforsförsvaren i straffområdet, ingen av dessa chanser lyckas han dock sätta bakom målvakten. I andra halvlek har han också ett skott i stolpen - utöver det en väldigt anonym halvlek. Det kunde blivit 3 mål idag för Pettersson, men oskärpan i sista momentet satte krokben för det.

Inbytta:
Marijan Cosic (31’): 3 - Ännu en kall anfallare, tyvärr. Skapar inte tillräckligt och är slarvig i kontringarna. Skärpan måste upp om vi ska börja göra fler mål.
Nikola Vasic (58’): 3 - Samma som ovan…! Förväntade mig mer av inhoppet men det var mest för att jag var desperat att bli av med Fritzon som 9:a. Vinner många fler dueller men leder ingen vart ändå.
Fredrik Nissen (83’): Spelade för kort tid.

Nästa helg möter vi Häcken på Bravida Arena - tuff men spännande bortamatch. Hoppas vi ses där!

Simon Johanssonjohansson.bromma@gmail.comTwitter/X: @olofpontusgurra2023-07-08 21:47:00