Grimsta IP, 2023-09-23 17:30

Brommapojkarna - IFK Norrköping
2 - 2

Vasics drömmål tänder hoppet igen - tankar efter BP - Norrköping

2-2 slutar matchen mellan BP och Norrköping efter ett drömmål signerat Nikola Vasic.

Nikola Vasic. Vilket mål han gör och i ett så otroligt viktigt läge. Det finns egentligen inte mycket mer att säga än det - men här kommer lite tankar efter matchen mot Norrköping.

Jag hann bara se de sista 35 minutrarna av dagens match så jag har inte jättemycket att kommentera om matchen som helhet. De minutrarna jag hann se var väldigt positiva, men det är trist att vi då redan släppt in 2 mål.
Det fanns en känsla av hopplöshet när jag fick notisen för 0-2, formen inför dagens match talade inte för en vändning precis och i "min" beräkning kring de sista 7 matcherna så var detta definitivt en match där vi behövde ta minst 1 poäng för att hålla oss över ytan. Tankarna gick direkt till att detta var spiken i kistan för nedflyttning. Men sen händer något; Oscar Pettersson tar fram tändstickorna och gör en fin insats för att tända hoppet igen i minut 60. Sen var det en halvtimme av kalla vindar innan Nikola Vasic hämtar en brandbomb i form av en bicicleta från precis innanför straffområdet för att se till att hoppet håller sig tänt. För alla som kollat på alla Vasics matcher så vet ni att han försöker sig på minst 1 bicicleta eller konstspark varje match, så det var verkligen ett bra tillfälle att sätta den i mål.

Det må bara vara 1 poäng. Men förutom att varje poäng är livsviktiga i det här stadiet så kommer detta förhoppningsvis ge en boost till de kommande matcherna. Spelschemat är som alla vet inte till vår fördel i jämförelse med lagen bakom oss som också har en genomgående bättre form.
För att greppa efter några halmstrån så tycker jag att vi presterat väldigt bra mot många av de lagen vi har kvar att möta. Mot Malmö och Häcken var det nära poäng, mot Sirus slarvar vi bort vinsten, och mot Mjällby vann vi. Djurgården & Elfsborg var matcher där vi var urusla, men vi har både dem på hemmaplan nu.

Många tankar nu och är väldigt nervös inför avslutningen. Matchen mot Sirius blir troligen avgörande. Hoppas vi kan få ihop ett bra bortafölje och ta Studenternas med storm på både plan och läktare.

Laguppställningstankar inför avslutningen:
1. Fortsätt lira Vasic. Om vi fortsätter skapa många chanser så är han absolut det bästa alternativet att ha längst fram. Ger en tyngd och närvaro i straffområdet som vi kommer behöva.
2. Sidklev bör stå i alla resterande matcher.
3. Osäker på Löfgren som garanterad start. Idag får han en assist och verkar fått bra betyg från statistikmakarna men av de 215 minutrar jag sett av honom så har han inte utstrålat lugn och säkerhet. Men någon av er som såg hela matchen idag kanske såg något annat?

Nästa match är borta mot Malmö den 2/10 - kommer bli klurigt men chans för poäng uteslutar jag aldrig efter denna säsong.