Camp Bacalhau: "En gåva att få åka ut som supporter"
Far och litet son.

Camp Bacalhau: "En gåva att få åka ut som supporter"

Himmelriket antastar himmelsblå frukostgäster i hotellets matsal. Tre ärrade supportrar som håller nollan vad gäller missade bortamatcher i årets Europa League. Men hur kul är det när allt redan är förlorat? Eller är det så? Här bjuds också på en högklassig Makollianekdot.

Tim, Johannes och Johan. Tim och Johannes är kompisar sedan gymnasiet, och Tim förklarar att Johan har skapat honom. Årskort på stå sedan 2010. Dom brukar ladda före matcher på Johans balkong. Han bor bredvid stadion – och har en elgrill.

Gänget brukar resa till bortamatcherna tillsammans, oftast också med Johannes pappa. När jag frågar var han är nu förklarar Johannes att han är i Spanien.

(Nej, jag förstod inte heller den – det är ju närmare till Portugal från Spanien än från Skåne? Johannes pappa får kontakta redaktionen och förklara sig – eller åtminstone skriva något i kommentarsfältet)

Hursomhelst, jag frågar hur det känns att beställa resa till en match när det sedan visar sig att den är sportsligt nästan betydelselös.

Johan:
- Det är ändå en match. Det är heder. Du kan inte lägga dig. Det går inte. Jag tror samtidigt att spelarna vill bevisa något.

Tim fyller på:
- Det hade varit kul att ha en spänning idag, men det är ändå en hyllning, en fest… en gåva att få åka ut som supporter – om man kan. Jag tycker att det är något fint i att få delta. Idag deltar vi bara.

Vi är ett deltagarlag, är det du säger? hetsar jag.

- Ja idag är vi det, och när vi är det är det något att följa med. Dom få gånger det händer. Det är väl bara idag och mot Juventus och Alkmaar hemma då vi varit ”deltagarlag”, annars har det väl alltid gällt något in i det sista som jag minns.

Johan påminner om att det är fler lag som inte får delta, att det är få som är förunnade att göra det.

Vi pratar om spelare vi skulle vilja se på plan.

Johan tycker det köpts in för mycket utifrån. Hugo är visserligen mer eller mindre ordinarie nu. Men även Sebastian Nanasi hade nog startat ofta om han inte lånats ut till Kalmar.

Tim skjuter in att det hade varit kul om Elison Makolli får speltid och bjuder på ett minne:

- Elison var bollkalle när Malmö mötte Midtjylland hemma. Georgson satt på bänken och twittrade om att Elison var väldigt snabb i en situation när han kastade bollen till en hemmaspelare. Det vore kul att se den grejen. Att en bollkalle från Europa League 2018, skulle få komma in och spela själv idag!

Undertecknad ser mönstret. Georgson är underskattad. Fyra år i förväg kan han upptäcka spelförståelsen och speeden hos en bollkalle för uppflyttning till A-truppen.
 

Stefan Sjöström@DrSjostrom2022-11-03 17:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?