Camp Borstj: Bildspecial Dag 2

Himmelriket ger en inblicken i Kharkiv ni inte visste att ni saknade.


Såhär ser vårt hotell ut från utsidan. Och så ser Magnus ut bakifrån. Avgör själva vilket som är bildens höjdpunkt.
Hotellet ligger inne på en gård så hur man överhuvudtaget skulle kunna hitta hit utan att veta var det ligger låter jag vara osagt.


Vi bor precis bredvid operahuset. Whitesnake kommer snart hit. Smokie kommer snart till Kiev. Ukraina är ett land som inte riktigt verkar vara up to date vad gäller allting.


Å andra sidan är inte Himmelriket det heller alltid. Magnus är en av få personer i världen som fortfarande köper filmrullar till sin kamera. Dessutom är han helt ensam om att lägga över bilderna på dia.

För att verkligen visa på hur omodernt det är togs den här bilden med tveksam skärpa.


Avtalet vi (eller ja, Magnus) behövde skriva på för att vi skulle få växla till typ 400 ukrainska pengar.



En staty som kunde ha varit på Lenin.... Men som inte är det.


Någon form av vackert fordon.


Ambulansen i full karriär.


Till slut hittade vi Lenin och det gigantiska torget (som också kan vara ett av Europas tråkigaste). Som de grävande journalister vi är på Himmelriket ger vi er dock inte bilden av Lenin framifrån utan givetvis tar vi oss bakom kulisserna och ger er "Lenin sedd bakifrån".


Här bakom var också kharkivbornas onsdagsnöje - Marknaden. Lastbilar och stånd i massor där man kunde köpa i princip vad som helst.


Främst honung....


Men också levande fisk som låg och sprattlade.


Vid marknaden fanns också denna fina skulptur på Himmelrikets egen Kaveh. Grymt stort att han har spritt sig så pass att även folk nere i Ukraina känner till och avgudar honom.


Om man inte hitta vad man vill på marknaden finns alltid alternativet att bege sig ner till tunnelbanan. På väg till tåget där är det ett överflöd av trånga affärer som säljer det mesta från bakverk till klockor och CD-ROM-skivor.


Vi begav oss därefter på jakt efter Patrick's Pub och om ni kommer i detta läget är ni rätt nära. Ställ er här och titta lite snett åt höger - Där borta är puben. Välkomna dit.


Där kan man käka kyckling.


Men visst det finns även andra specialiteter.


Rent allmänt behöver man inte bege sig såg långt bort om man vill röka. Det är några få ställen som har rökförbud, men oftast är det fritt fram. Vilket bland annat innebär att ens kläder kommer att lukta hallon när man kommer hem till Sverige igen.


Jag är hyfsad glad över att vi inte hyrde bil här nere. "Kör rakt fram eller höger - Fast inte rakt fram".


Det finns skolor här i Kharkiv också - En jäkla massa studenter också. En hel del av skolorna har fina slogans. Som här till exempel.



Eller här....


Tunnelbanestationen vid Patrick´s Pub är ganska talande för hur det ser ut just nu i Kharkiv. Det är arbeten överallt, för tydligen ska det komma hit en massa folk om ett halvår eller så.


På spelarnas hotell kan man köpa souvenirer.


Varför inte en Metalistboll för runt 500 ukrainska pengar?


Den gamle Himmelrikaren Welinder tog plats vid presskonferensen.


Är det ett flygplan? En fågel? En kanin kanske?
Nä - Det är en kamera som hänger uppe i luften. Rätt läckert ändå.

Gräset på arenan är för övrigt helt vansinnigt bra.


Jag förstår att ni saknar fåren. Tyvärr har vi inte hittat några, men kanske kan vi se något på Zoo om vi har råd att betala inträdet. Tills vidare får ni hålla till godo med den här duvan. Grattis alla läsare!


Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2011-11-02 22:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?