Camp Brunost: Rasmus Bengtsson har en god känsla inför morgondagen

Camp Brunost: Rasmus Bengtsson har en god känsla inför morgondagen

Himmelriket träffade Rasmus Bengtsson direkt vid ankomsten till spelarhotellet i Norge.

I morgon väntar årets tredje match i Europa Leagues gruppspel när Malmö FF tar sig an den norska liganian Sarpsborg på deras Stadion. Efter 0-2 borta mot Genk och 2-0 hemma mot Besiktas så är det inget tvivel om att det är viktiga poäng som stå på spel. Malmös mittback Rasmus Bengtsson håller med och ser fram emot matchen.
 
Han är en av blott fyra spelare i dagens trupp som har mer än en match i ett europeiskt gruppspel med Malmö FF. Å andra sidan är där många andra i laget som har väsentlig erfarenhet från andra klubbor, ligor och landslag. Det är ett i sammanhanget rutinerat lag som jagar inte bara sin första bortaseger i ett europeiskt gruppspel utan också tre poäng som innebär att det ser väldigt ljust ut inför fortsättningen.
 
Rasmus nickar instämmande när vi ses i lobbyn på spelarhotellet dit truppen just har anlänt.
– Det är klart att det inte är en nackdel för oss att vi har spå många som har varit med tidigare i Europaspel i olika former, säger han. Man vet att det krävs lite extra för att plocka poäng och vinna sådana här matcher, så erfarenhet är alltid positivt.
 
Inte bara på planen utan också utanför densamma har Rasmus, Markus Rosenberg, och Oscar Lewicki med flera varit med förr i de här sammanhangen. Det är inte bara att åka från Malmö till, i det här fallet, Sarpsborg och spela en fotbollsmatch.
– Så är det ju. Det är så mycket runt omkring som måste fungera. Dessutom är det lite annorlunda arenor och planer där vi inte spelat tidigare, och man vet aldrig hur publiken är när vi kommer utomlands.
 
Vad tar ni med er till i morgon från den förra bortamatchen, som förlorade med 2-0 mot Genk?
 – I just den matchen gjorde vi inte vidare bra ifrån oss. De var väldigt spelskickliga och de fick matchen precis dit de ville. Förhoppningsvis gör vi det bättre mot Sarpsborg, och att vi får matchen dit vi vill. Alltså att vi inte spelar på Sarpsborgs villkor utan att vi får styra och ställa, och få matchen dit vi vill.
 
Ni kommer att möta ett klassiskt 4-4-2-lag med hög press. Vad innebär det för er jämfört med Genk-matchen?
– Jag tror att vi kommer att möta ett lag som är mer direkta, mer fysiska, mer…
 
Drillo?
– Ja, lite den fotbollen kanske, plus att det är på ett annat underlag. Så nej, det blir nog en hel del annorlunda i morgon tänker jag.
 
Några punkter för morgondagen som är extra viktiga?
– Att vi är förberedda mentalt och att det kommer att bli tufft. Det lär bli en fysisk fotboll och vi måste ta den kampen. Och sen när vi har läge att spela, så måste vi vara skickliga i vårt eget spel.
 
Lycka till i morgon. Avslutningsvis, hur känns det för egen del?
– Tack, det känns bara bra. Kroppen mår bra och efter vinsten i helgen mot Hammarby så har både jag och resten av laget ett fortsatt gott självförtroende. Jag har en väldigt god känsla inför matchen i morgon.

Magnus Johansson2018-10-24 15:52:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????