Camp Camper - Presskonferens
Väntan är snart över. Presskonferensen börjar här nedanför.

Camp Camper - Presskonferens

Jon Dahl Tomasson, Rasmus Bengtsson och en tysk översättare underhöll på kvällens presskonferens.

Först ut att svara på pressens frågor var Rasmus Bengtsson. Han satt lugnt tillbakalutad och svarade lika lugnt på frågorna. Nästan oberoende av fråga så pratade han om laget, att arbeta tillsammans, att vara starka tillsammans.






















Översättaren måste ha uppmärksammat denna sinnesstämning och översatte efter ett tag "vi är starka tillsammans" till det på tyska mycket klatschigare "Malmö bist ein Superkollektiv".

Laget kom också upp när det talades lagkapten och vem som tar över efter Rosenberg. Enligt finns det många kaptensämnen i laget och det är många som kommer till tals samt att det var så även när Mackan var kapten. 

Rasmus menade att de bättre resultaten på bortaplan beror på bättre självförtroende, vana vid matcher av den här typen och att man vet vad som krävs av laget.

Precis som som sin mittbackskollega gjort tidigare under dagen, när jag pratade med honom, så lös Rasmus upp när malmöpubliken kom på tal. Han tyckte att det stora följet skulle bli häftigt och att det betyder mycket för laget. 

Om Wolfsburg säger han att alla vet att det är ett bra lag och att det kommer att bli extra viktigt att vara med från början. 

Till sist sa han att det är svårt att veta exakt var laget står men att den här typen av matcher ger en extra energi.

Jon Dahl satt mer framåtlutad och ofta med ett leende, speciellt när det kom en fråga som alla visste att han nog inte skulle svara speciellt tydligt, om alls, på.






















Vid flera tillfällen poängterade han att han var nöjd med de spelade matcherna. Han menade att de många matcherna, förutom att ge honom själv en chans att se alla spelarna, även fått igång alla spelare och höjt intensiteten på träningarna. 

Han poängterade att stora viktiga matcher kan definera en spelares karriär, men även laget, klubben och till och med staden.

Om de drygt 4000 supportrarna sa han kort att den siffran visar vad det är för en klubb.

Om enskilda spelare sades följande:
Fyra målvakter med då Dusan inte kommit fullt igång.
Johan är helt klar.
Behrang blir kapten i morgon.
Gall är hemma i Malmö för att vi har en stor och bra trupp.
Bonke är hemma för att han inte är helt återställd.

Han vill försöka hitta en balans mellan erfarenhet och ungdomlighet när han tar ut laget till i morgon. Det gäller att "Stay in the game". Med det sistnämnda menade han att dubbelmötet är 180 minuter plus tilläggstid och han vill att laget skall ha något att spela för till den sista av de minuterna.

Han säger sig ha bra koll på Wolfsburg och tysk fotboll efter blandannat många matcher på plats för danska landslagets räkning. Däremot så sa han att han, i motsats till den tyske spionen, alltid är ärlig och att han garanterar att MFF inte haft någon på plats på Wolfsburgs öppna träningar. 



 

Peter Lind2020-02-19 21:40:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?