Camp Currywurst - Inför Union Berlin - Malmö FF

Camp Currywurst - Inför Union Berlin - Malmö FF

MFF genomförde sin “inför-matchen-träning” på hemmaplan i Malmö och höll sen under kvällen presskonferens här i Berlin. Vi, liksom flera andra i media, var på plats på presskonferensen men inte på träningen. Det här blir därför inte fullt ut en traditionell införrapport utan ganska mycket fokus på vad Åge Hareide och Ismael Diawara hade att säga från podiet.

När det gäller truppen så är Lasse Nielsen och Sören Rieks kvar i Malmö på grund av sina skador. Förutom de långtidsskadade är annars alla spelare med och klara för spel enligt Åge. Personligen tycker jag att det känns väldigt skönt att Berget är tillbaka, han kan verkligen behövas med tanke på att det lär bli en fysiskt tuff match. Lika glädjande som det är, lika oroväckande är det att Lasse fortfarande inte är klar för spel. Han behövs verkligen i vår backlinje, det är bara att hoppas att de som ersatt honom i de senaste matcherna kan steppa upp ytterligare. 

Mina egna lite osammanhängande tankar inför matchen
Vi behöver en JIB som river och sliter. Vi behöver en Diawara som fortsätter spela bra (ja, jag räknar med att det är han som startar). Vi behöver en AC som visar på alla tänkbara sätt att han är kapten, både i spel och beteende. Vi behöver en Lewicki som inte märks - det är ofta då han varit som allra bäst. Vi behöver skärpa i både passningsspel och i avslut. Det kommer att bli tufft och hårt. Jag tror inte vi kommer att få många chanser och nu måste vi börja sätta lägena, något annat har vi inte råd med. 

Ismael Diawara inför matchen
Han säger att det känns lite speciellt att möta ett lag två gånger på så kort tid. Han menar att även om man fått bättre koll på Union Berlin efter senaste mötet så kommer det att bli ännu tuffare nu. 
- De kommer att vilja visa ännu mer här inför sin publik 

På frågan om det känns tuffare också för att det är en måste-match för MFF i och med tabelläget i gruppen svarar han att just den saken inte gör någon skillnad. 
- Vi går ut för att vinna alla matcher. 

Från att han gick in i lokalen till han lämnade hade Diawara i stort sett ett stenansikte. Vid ett tillfälle sprack han dock upp i ett stort leende och det var när han skulle svara på frågan om han kunde säga något speciellt som MFF ska slå Union genom. 
- Det hoppas vi visa dom imorgon. 


Han fick också frågor kring händelserna i Malmö, där bengalkastning och allt annat skedde precis bakom hans rygg, om han känner oro inför att återigen stå strax framför Union Berlins klack. Han menar att man får lita på att säkerheten är på plats och hoppas på att sådana tråkiga händelser inte händer igen. Där och då var det omöjligt att inte tänka på det, men han känner ingen oro inför imorgon utan tror att det kommer att vara lugnt.

Åge Hareide inför matchen
Jag ska erkänna att jag såg väldigt mycket fram emot MFF:s presskonferens ikväll, trots att presskonferenser kanske inte är det mest spännande man kan bevittna. Men jag undrade hur det skulle kännas att vara med live på en presskonferens med Åge, med tanke på hur mycket hans energi och passion tränger igenom när man tittar på en skärm. 

Och visst var det speciellt. Även på enkla frågor känns det hela tiden som att han pratar från hjärtat, det är inte floskler eller försök att dölja saker. När det finns något som han inte kan eller vill kommentera så säger han det. Flera gånger pratade han om mer än det som var grundfrågan. Och så kom det ett par ljuvliga Åge-skratt och leenden.  


Åges inledande fråga var om Diawaras utgående kontrakt och hur han själv ställer sig till en förlängning och i sitt långa svar konstaterade han att om det vore upp till honom skulle MFF skriva förlängt kontrakt, samtidigt så berömde han både Ismael och Johan. Han säger att det är ovanligt att ha två så bra målvakter. När någon som fått stå större delen av tiden sen är borta länge och inte får spela direkt när han blir frisk kan det vara tufft, men Johan har hanterat det jättebra. Ismael är väldigt lugn, gör få misstag och har efter bra spel fått bra självförtroende och laget har blivit mer komfortabla med honom. 

Inför mötet med Union Berlin är han mest spänd på att se hur laget reagerar efter tätt matchande där många spelat mycket
- Vi vet att vi kommer att få en match där det krävs mycket duellspel, det kommer att bli mycket kamp. Vi måste också börja få betalt för det jobb vi gör, det känner jag inte riktigt att vi har fått i Europa League. 

Det kom också lite Åge-typisk inspiration: 
- Vi måste gå ut imorgon och vara modiga, vi måste ha geist, visa passion. Just nu handlar det väldigt mycket om att få in självförtroende i truppen, det är viktigt inför slutspurten av allsvenskan och där skulle en seger i europaspelet kunna göra skillnad. 

Åge sa efter MFF:s senaste match att de behöver bli bättre i sista tredjedelen och fick nu en fråga om hur mycket man kan göra åt det på så här kort tid. Åge menar att det finns massor som att jobba med avslutsspelet, att få till bättre kvalitet på löpningarna. Han menar också att ett problem senast var att MFF hade för många spelare med i uppbyggnadsspelet. 
- Union spelar man-man, vi vill försöka dra isär dom mer. I deras senaste match gjorde Stuttgart det och gjorde det bra, det var egentligen keepern som räddade Union Berlin.  

På en fråga om hur det kommer att bli att spela inför ett så massivt tryck som det lär bli på den fullsatta arenan kom verkligen Åges känslor fram när han pratade om läktarhändelserna och avbrottet på hemmaplan. Han säger att det går jättebra att spela även med trycket emot sig och att det är fantastiskt att spela i en sån atmosfär, men att det ju inte får bli som senast. Han pratar sen länge om händelsen, om mötena han och spelare hade med barn och föräldrar som blivit skrämda, hur han själv kände när bengaler sköts in på planen, om hur viktigt det är att se till att folk vill fortsätta gå på match, och att då måste det fortsätta vara en bra atmosfär. Om Unions sida säger han:  
- Vi får hoppas att dom håller sig i skinnet imorgon, och bara ägnar sig åt att sjunga. 
Och han påpekar också vikten av att vi MFF:are gör detsamma.  
- Det är mycket viktigt att våra fans sköter sig under matchen och inte gör något. Det är inget vi behöver, vi ska kriga på planen, de stöttar oss då blir det bra. 
_______________________________

Det är väl oundvikligt att en hel del snack inför matchen handlat om säkerhet och läktarbeteenden. Nu hoppas jag innerligt att det blir en härlig inramning imorgon på matchen och att alla MFF:are på plats får en uppladdning som är enbart positiv. Och hörni, glöm nu inte att ta med ID/pass till matchen och munskydd (FFP2) att ha på S-bahn och annan transport. (Se mer om detta i supporterinfon på mff.se)

 

Åsa Flykt2022-10-12 21:25:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?