Camp Currywurst: Restaurangtips från en Berlinbo

På Twitter dök det upp en tråd med tips på massor av gott att äta i Berlin som vi nu sprider vidare.

MFF-aren, podcastaren och Berlinbon @FilipBeijer la upp en lista på matställen i Berlin som han nu låter oss sprida vidare till våra läsare.

Själv beskriver Filip sin lista så här:  Jag har försökt blanda högt och lågt med den gemensamma nämnaren: GOTT!

Med tanke på att dett ändå är Camp Currywurst så börjar vi med just ett sådant tips.

Konnopke's
Östberlins första currywurst-ställe och än idag svinbilligt. Det sägs att stället har sitt egna hemliga ketchuprecept. Jag har själv aldrig käkat här men gått förbi otaliga gånger och tänkt: NÄSTA GÅNG!
Location: Prenzlauer Berg.

Schnitzelkönig
Berlins mäktigaste schnitzlar i märklig miljö. Här kan du få allt från Wienershnitzel till typ Schnitzel med spaghetti på... Värt ett besök och du beställer storlek på schnitzeln själv. För de större: XXXL-Wahnsinn.
Location: Prenzlauer Berg.



Burgermeister
Klassiker när det kommer till Burgare. Svingoda burgare till bra priser, snabb leverans och ja.. allt man behöver både innan och efter en utekväll.
Location: Kreuzberg, Friedrichshain, Prenzlauer Berg, Alexanderplatz m.m.

La Cote
Motsats till fast food. Här snackar vi fransk bistro med svingoda drinkar på en gata i ljuvliga Schillerkiez, där jag själv håller till. Här bör du boka bord innan, om du inte har tur och får en plats i baren. Ägs av två svenskar.
Location: Neukölln.

Lalibela
Etiopisk restaurang som bjuder på rätter som i alla fall jag själv inte är van vid. Tänk dig en tunn megapannkaka varpå du får massa olika röror, kött eller vegetariska grejer på. Äsch, kolla bilden så fattar du!
Location: Kreuzberg & Neukölln.



Döner
Finns mängder av goda såklart men tipset är att gå efter en Gemüse Döner dvs en döner med allt det vanliga + ugnsrostade grönsaker. Min favorit är ett litet hål i väggen på Hermanstrasse, mitt emot turkiska stormarknaden Eurogida.
Location: Överallt.

Cocolo Ramen
Svingod ramen på en av de mysigare gatorna i Kreuzberg. Prisvärt och mycket mat. Rekommenderar Tan Tan Ramen!
Location: Kreuzberg



Vietnamesiskt
Finns sjukt mycket att välja mellan och det mesta är bra och billigt. Så ta bara det som ligger närmst. Men jag slår ett slag för: Monsieur Vong för den som gillar SORL eller SOY för den som är vegan.
Location: Båda i Prenzlauer Berg.

Kimchi Princess
Koreanskt käk i cool miljö. Har bara varit nöjd här. Ligger toppenbra också vid Görlitzer Bahnhof.
Location: Kreuzberg.



Kinesiskt
Vill ni käka autentiskt kinesiskt (vilket är perfekt när man är ett gäng och beställer in massa) ska ni dra till: HuaTing, Lao Xiang eller Asia Deli (Seestrasse) Läs menyerna noga. Sist råkade jag käka ALLA typer av mage och andra inälvor som finns, i en "fiskgryta"...

RISA Chicken 
För er som vill grisa på FRIED CHICKEN till extremt låga priser. Otroligt bakfyllekäk men också lite makabert. Det här klarar kroppen max en gång om året, men då mår man.
Location: Lite överallt

Pizza
Mina två favoriter är Gazza i Kreuzberg och Standard i Prenzlauer Berg. En tredje som också är svingod: Pizza Nostra i Prenzlauer Berg (godaste tomatsåsen jag käkat).

Max und Moritz
Traditionell tysk ölhall med svingod schnitzel på traditionellt vis. Ett ställe att grunda, njuta av smaker och häva öl på. Kan inte bli fel. 
Location: Kreuzberg.

Peter Lind2022-10-11 13:31:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?