Camp ESB: Antonio Colak inför Chelsea
Colak har landat.

Camp ESB: Antonio Colak inför Chelsea

Antonio Colak föruspår en tuff match mot CL-mästarna, men vägrar ge upp hoppet om en skräll.

Gentlemannen med allsvenskans mest perfekta frisyr mötte pressen i lobbyn på hotellet i London och på frågan om hur han ser på morgondagens match sade han bland annat: 
- För mig är det gruppens bästa lag och generellt kanske också i Europa så det är en tuff match, men jag hoppas att vi ändå kan njuta. Vad jag har hört är det en fantastisk atmosfär på Stamford Bridge.

I relation till de andra matcherna mot Juventus hemma (0-3) och Zenit borta (4-0) säger Antonio Colak:
- Utan tvivel var det ju ganska klara siffror i de två första matcherna och vi kan definitivt göra en hel del detaljer bättre.och kan vi lyckas med det är det bra och sen får man se vilket resultat vi kan få med oss.
Samtidigt vill jag inte titta tillbaka för mycket på de andra matcherna de hade sina olyckliga moment men skall vi lyckas med något i morgon måste vi spela den perfekta matchen.
Vi får helt enkelt inte göra några misstag, men jag är alltid positiv inför alla matcher och vi har fyra matcher kvar och förhoppningsvis kan vi få med oss någon poäng.

Att inte tappa in mål tidigt är också viktigt både för att ta udden ur Chelseas frenesi utan också för att kunna komma in i en andra halvlek med lite tro.
- Även för mig som en offensiv spelare betyder det mycket om vi lyckas hålla nollan en bit in i matchen. Det ger mig självförtroende att våga mer och utmana en mot en.
Så trots att de har högsta kvalitet på varje position är det viktigt att vi försöker hålla nollan hela matchen och kanske, kanske kan vi där framme skapa något som kan ge utdelning.

På frågan om MFF fortfarande kan ta sig vidare till Europaspel efter jul svarade tysk-kroaten:
- Ja, så länge det finns en teoretisk chans måste vi tro. Det är tufft såklart med vårt tajta spelschema, men vi får fokusera på en match i taget sen får vi se. Jag hoppas vi kan starta med att ta någon poäng i morgon.
Jag har spelat mot Tuchels lag tidigare i Bundesliga och då gjorde jag mål, så vem vet...
Jag går inte ut och känner mig som en underdog utan försöker alltid bara spela mitt spel oavsett motstånd.

På Himmelrikets fråga om det är mer inspirerande att spela mot Chelsea på Stamford Bridge än mot Mjällby eller Varberg svarade Colak med ett leende:
- Alltså jag går alltid ut till match för att vinna... men när man kommer till matcher som de flesta bara får spela på Playstation så, ja... det är ju ganska speciellt.
Som barn är det ju såna här matcher man drömmer,om så är det ju.

På frågan om det är realistiskt att tro att MFF skall kunna nå en tredjeplats svarade Colak:
- Vi har fyra matcher kvar och vi har Zenit kvarhemma. Fotbollen är full av fantastiska historier, man vet aldrig vad som kan hända.

Slutligen fick Antonio Colak frågan om han har något att säga till de knappa tusen MFF-supportrar som för första gången på länge kan stötta laget ute i Europa:
- Vi har fantastiska fans, inte bara på hemmaplan utan över hela Sverige följer de oss och det är imponerande vilked stöd de ger oss. Det är väldigt roligt att vi nu får fira dessa Europakvällar tillsammans med dem.
Jag hoppas att vi kan ge dem något att fira och vi skall göra vårt bästa på plan och jag vet att de kommer att göra sitt bästa på läktaren så jag hoppas att vi kan njuta avden här kvällen alla tillsammans.

Pontus Kroon2021-10-19 15:17:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?