Camp ESB: Kanté - En motståndare att frukta

Camp ESB: Kanté - En motståndare att frukta

Att Chelsea är ett rysligt bra lag vet vi, men har de t o m världens bästa spelare?

Chelsea är som bekant onsdagens motstånd och som ständigt topplag i Premier League och nu också regerande Champions League-mästare är det ju givetvis på alla punkter ett världsklasslag.

Har de rentav även världens just nu bästa spelare i truppen?
Ja, enligt många fotbollstyckare är den franske mittfältaren N´Golo Kanté, 30, just det.

Personligen är jag nog böjd att hålla med även om "the usual suspects" Messi och Ronaldo tillsammans med utmanare som hysteriskt formstarke Mohamed Salah naturligvis är tuff konkurrens.

Kanté är ju lite samma spelartyp som Anders Christansen, men där AC är bäst i den allsvenska mittfältskonkurrensen är Kanté bäst i klassen när vi kommer till världsmittfältare.

Han är klok som en pudel i sitt defensiva spel, där han är fysiskt stark i tacklingarna, läser spelet briljant och har ett positionsspel som får vilken fotbollsnörd som helst att gråta av lycka.

Offensivt är han lika bra med en förmåga att blixtsnabbt såtta igång omställningar med en öppnade pass från egen planhalva där han sedan själv fyller på och ger ett avslutsalternativ längre bak i boxen, men även mot samlade försvar kan han lirka in bollen till forwards eller komma på avslut själv.

Även om Kanté oftast levererar bollen snabbt på få tillslag har han en enorm snabbhet med bollen de gånger han driver upp den själv. Tillika har han splitvision och spelintelligens som gör att han alltid värderar rätt när det gäller huruvida han skall släppa bollen eller behålla den, spela framåt eller lugna ner.

Som objektiv fotbollsbetraktare är det naturligtvis en fröjd att se Kanté i aktion, men för MFF lär han skapa huvudbry, inte minst då han är omgiven av högkaratiga medspelare.

I morgon kväll får vi se hur pass bra de himmelsblå pågarna kan hantera denne, kanske världens bäste, spelare.
Lätt blir det i alla fall inte.
 

Pontus Kroon2021-10-19 08:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?