Camp Grappa: "Lite snö har jag inget emot"

Camp Grappa: "Lite snö har jag inget emot"

Först buss till hotellet, sedan mat. Sedan en pratstund med Himmelriket.

Jo Inge Berget, direkt efter lunchen… Smakade det bra?
Ja, pasta med kyckling! Man får passa på när man är i Italien, haha.

Tre dagar efter SM-guldet, hur mår du?
Helt okej, det har varit bra och roliga dagar. Man är belåten, nöjd och lite lättad också. Det känns lite som att vi kom undan med förskräckelsen den här gången. Det har gått lite fram och tillbaka hela året, vi har tappat poäng som borde varit säkra och varit illa ute ett par gånger. Men det ordnade upp sig, men lite lättad är man fortfarande.

Och imorgon är det ny match, är ni redo?
Ja, det tycker jag. Nu är guldet klart och det är alltid det största. Men Juventus i Champions League, det är inte svårt att ladda om. Det är knappast någon som vill slippa en sådan match bara för att den inte gäller viktiga poäng.

Alla vill visa sig från sin bästa sida och ge säsongen ett bra avslut. Vi har som lag gått framåt i Europa, från att få storstryk till att närma sig och ge de stora lagen något att bita i. Den känslan, att spela bra på högsta nivån, vill alla nå så ofta som möjligt.

Vi vet ju också att om vi ska få med oss någonting så måste alla vara på topp och vi kanske måste ha lite tur. Men det är det vi kommer att gå för.

Det verkar som att det ska bli minusgrader och snöfall imorgon kväll. Ursäkta om jag är fördomsfull, men något säger mig att det passar dig?
Hehe, det stämmer nog. Lite snö har jag inget emot. De andra borde väl tyvärr vara lite vana också.

Vad tar du med dig från hemmamatchen mot Juventus?
Att vi gjorde en fin start och spelade bra i första halvlek. Sen tar vi några dumma beslut och får dumma mål emot oss. Det dödar matchen och sen rinner det iväg lite. Det är väl det viktiga, att vara med hela tiden och aldrig slappna av. Då blir man straffad, och det var väl känslan efteråt, att de straffade oss för våra misstag.

Går det att jämföra årets CL mot 2015 när du också var med?
Där hade vi en sistamatch som inte var kul, det kan vara bra att komma ihåg. Däremot fick vi med oss en vinst, det borde vi kanske haft i år med. Totala känslan är ganska lik, att vi har en lång kvar men att vi inte är totalt chanslösa utan kan ställa till med något på en bra dag. Förhoppningsvis redan imorgon.

Det är inte så mycket klart nu, men för några kommer det att vara sista matchen med gänget. Högst troligt Anel och säkert några till. Hur känns det?
Det är inget man tänker jättemycket på men det lite som jag sade innan, man vill avsluta snyggt och kröna tiden tillsammans med något fint. Det är en del av fotbollen så det gäller att ta vara på och njuta av tiden man har tillsammans.

Då hoppas vi på det imorgon! Tack och lycka till!
Tack själv!

 
 

John Börén2021-12-07 19:55:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?