Camp Guinness - Träningsrapport Dag 1.

Camp Guinness - Träningsrapport Dag 1.

Ett försök till en träningsrapport från dagens regndränkta träning.

Träningsrapport Dag 1.

Precis lagom till att laget anländer till den enorma gräsmattan, där dom på den ena ”kortsidan” tryckt in en fullstor fotbollsplan, börjar regnet så sakteligen strila från de tunga molnen som hängt över oss hela dagen. Det är fortfarande varmt, och regnet skiftar från häftiga skurar till lätt duggregn under hela träningens gång.

Killen som stod i hotellets incheckning, hotellet som är ansvariga för träningsplanerna, svarade på mina frågor om vart jag skulle ta vägen och informerade mig om att det inte bara är Irlands landslag i Rugby som brukar träna här, utan att faciliteterna har haft rätt så celebra besök, i form av exempelvis Real Madrid, Argentinas Landslag, och nu så sent som för någon vecka sen, Juventus. Han höjde dock fingret och sa att vi var det första svenska laget, och visst, han hade full koll på var Zlatan en gång hade börjat sin karriär.
Ute i Europa...

Till träningen då!
Som började som de flesta träningarna gör, att killarna själv delade upp sig i grupper och körde ”gris” där bollen ska passas fram och tillbaka utan att nudda marken. Roligast med den här övningen var utan tvekan Kenneth Folkessons insats när han förgäves försökte nicka en lobb från Amin, vilket resulterade i att han grymtandes, på alla fyra, i regnet, hämtade bollen.

Målvakterna körde egen uppvärmning med Fedel, vanliga övningar i form av ”snälla” skott från nära håll med uppsatta pinnar som målvakten för måste röra sig emellan.

Norling strosade omkring och kastade koner omkring sig och såg allmänt nöjd ut. Efter en rätt lång uppvärmning så kallade han sig laget till sig och delade ut för oss på kanten, ohörbara instruktioner om hur träningen skulle se ut. Utespelarna samlades på mitten av den gräsmattan som får tallriken i Pildammarna att se ut som, just en tallrik. Där körde de passningsövningar. Snabba passningar sinsemellan med en eller två spelare i mitten som skulle försöka ta bollen ifrån de andra. De var som sagt en rätt bra bit ut på plan, men det såg ut som den klassiska kvadraten,
om möjligt något mer komplicerad än vanligt.


Målvakterna körde på vid sidan, nu var det inte snälla bollar längre. Målvakterna turades om att stå i mål, medans de andra två och Fedel stod vid straffområdeslinjen och matade skott efter Fedels direktiv. Här skulle också målvakten röra sig i vissa mönster genom pinnar som var uppsatta i gräsmattan.
Alla tre skötte sig bra, men man kan ju lugnt säga att det var en trevlig bomb med Dahlins förlängning i går kväll. Det såg han också ut att tycka när han kastade sig i regnet och fångade boll efter boll.

Efter att detta kört på under en 20 minuters period var det dags för lite tvåmålsspel på en något mindre plan.
Lagen var om jag inte såg helt fel som följer:


Svart Lag:
     
            Noring
Kubitski Sudic Vincentz
Jörgen P. Thern Friberg Amin
        Alex Dardan


Blått Lag:
       
       Dahlin/Robin
Stenström Helander Daniel
Durmaz Ivo Wilton Kroon
      Larsson Ranegie


Det blev en inte alltför rivande start på matchen. Men den kom igång efter ett litet tag, och framförallt efter ett 1-0 mål som jag totalt missade,
men som jag förstod det gick till det Blå laget. Målskytt okänd. Tempot drevs upp ju längre det spelades, det var en hel del fina prestationer, såväl lagmässigt snygga som individuella. Många snygga anfall som började från backlinje och spelades via mittfält, med finurliga passningar till ytter eller anfallare, få tillslag och bra tempo. Mer än en gång hörde man Norlings stämma eka ”åååh så vackert! ”
Även hans nyare, lite mer malmöitiska ”Jalla!!” kom då och då.

Matchen slutade 2-1 till det blå laget, efter att Daniel Larsson snyggt rullat in 2-1 efter ännu ett vackert anfall.

Under kvällen/natten kommer även rullande bilder från dagens träning, samt en bildspecial.

Halsti tränade vid sidan av större delen av träningen, på grund av en operation där det dragits ut lite tänder,
ingen fara på taket dock, han skulle vara med imorgon igen.


Hoppas er MFF-abstinens stillas något av den här, min första, om jag inte missminner mig, träningsrapport.

Martin Grahn2012-06-14 19:04:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?