Camp Stella Inför Royale Union Saint-Gilloise -  Malmö FF

Åge Hareide är här för att hämta hem tre poäng. Varför? Eftersom han, liksom vi, lever för just de här stunderna, för emblemet på vår tröja!

Malmö FF har sagt att allsvenskan prioriteras under hösten. Vet ni, jag tror inte att så är fallet ikväll. Jag tror inte att Åge har det i sig att inte gå fullt ut så länge hoppet lever. Dessutom, vinner vi ikväll tror jag att det blir svårt för Åge att göra annat än att satsa allt även i nästa  Europa League-match, hemma mot Union Berlin. Varför skulle han inte göra det, trots allt?

Och även om han inte gjort det, vad är ens en roterad elva ikväll? Med Moisander och AC sållade till de skadeskjutna är det väl knappast som så att vi står med två fullgoda alternativ på samtliga positioner.

Unions tränare sa på presskonferensen igår att han ser MFF som det starkare laget på pappret. Jag gillar att ge tränare som försätter sitt lag i underdog-läge rätt. Så, visst går vi ut och kör över dem? 

Matchen

Vi har inga avstängningar ännu varpå jag tror och hoppas få se något i stil med:

                IKT Berget

                    Zeidan 
Ceesay Lewicki Pennan   Beijmo

Olsson, Nielsen, Dennis
                    Dahlin

Vad gäller motståndarna är det väl svårt att spekulera i en elva. Laget tenderar att spela en variant av 3-5-2 och spelaren jag tycker att vi främst bör se upp med är lagkaptenen Teddy Teuma som inlett säsongen urstart och leder lagets assistliga såväl som målliga. Utöver honom är vänstervingen Adingra troligen ett hot liksom anfallaren med det historiskt tunga namnet Dante. 

Laget vann överraskande borta mot Union Berlin förra veckan med 1-0 vilket lämnar MFF väldigt sårbart för en förlust ikväll. Desto bättre förlorade de på övertid mot Genk i helgen och ligger på en sjunde plats i den inhemska ligan. Allt är inte dans och rosor för Royal heller, tack o lov. 

Som bonusfakta spelar Falbenbergs stora son Gustav Nilsson för belgarna. Ni vet, den långa anfallaren som var på väg till MFF för ett par år sedan men valde Bröndby och därpå olyckligt bröt benet nära nog omgående. Spelare som sitter med på presskonferenser brukar få starta men jag undrar jag om dagens uppvisning av den gänglige svensken inte främst var för att blidka oss svenskar på plats. 

Räkna med fullt hus varav de 150 himmelsblå sjunger ut resterande 10 000 belgare.

Nu träder vi in i Europa League på allvar! Här kommer Malmö, unnan eller väck! 

Vad: Europa League
Vem:  Royale Union Saint-Gilloise -  Malmö FF
Var:  The King Power At Den Dreef Stadium  
När: Torsdag 15 september kl 21.00
Hur: På plats, förstås
Varför: Vad ska man annars göra?

Jon Nordströmjon.nordstrom@gmail.comjonan822022-09-14 23:27:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?