Carvalho till Falkenberg

Carvalho till Falkenberg

Falkenbergs FF lånar Malmös mittback Felipe Carvalho året ut.

För ett drygt år sen fick Malmö FF upp ögonen för Felipe Carvalho och i juli 2015 värvades han till klubben från den uruguaynska klubben Tacuarembó. Han blev snabbt en supporterfavorit, trots ringa speltid.
 
Under Åge Hareides tid blev det 11 allsvenska matcher, varav sju från start. På dessa hann han med två mål. Det blev också sammanlagt sju matcher i Champions League-spelet inklusive kvalet. Under Allan Kuhns tid som tränare har det blivit betydligt magrare med spel. I endast två matcher av de hittills femton spelade har vi fått se den storväxte och kraftfulle uruguayanen på planen. På dessa två matcher har det blivit ett mål, vilket gav oss tre poäng mot Djurgården.
 
Redan under EM-uppehållet började det spekuleras i en utlåning av honom, men så skadade sig såväl Franz Brorsson som Rasmus Bengtsson, medan Kari Arnasson gjorde succé i Frankrike med sitt Island. Plötsligt var det tidigare fjärde-alternativet enda ordinarie mittback och spelade från start i matchen mot Örebro som var den första omgången efter EM.
 
Därefter har det på nytt stått klart att Felipe inte direkt är någon som Allan Kuhn värdesätter högst, och det har i matcherna mot AIK och Kalmar blivit bänknötande på nytt.
 
I dag står det klart att Malmö FF lånar ut honom för resten av året till bottenlaget Falkenbergs FF. Till mff.se säger Daniel Andersson att utlåningen känns väldigt bra för alla parter och att han hoppas att till 2017 återkommer en mittback som fått kontinuerligt med speltid och utvecklats till en viktig del av MFF-laget anno ´17.
 
Falkenbergs FF kommenterar lånet på sin hemsida så här:
”Falkenbergs FF är tacksamma över att kunna ha ett samarbete med en av de bästa klubbarna i Sverige och då vi nu har något av en ”mittbackskris” beroende på skador är vi naturligtvis glada över lånet av Felipe Carvalho.
– Vi hoppas kunna vara med och utveckla Carvalho på ett bra sätt i hans fortsatta fotbollskarriär, säger sportchefen Håkan Nilsson.”
 
Himmelriket önskar Felipe all lycka och ett välkommet åter till nästa säsong. Himmelriket hyser också förhoppningar om att gräslaget FFF i och med Felipes ankomst börjar klättra i tabellen och tar sig förbi ett plastlag, och därmed klarar nytt allsvenskt kontrakt.

Magnus Johansson2016-07-25 19:27:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????
Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?