Chalus klar för MFF

Chalus klar för MFF

Malmö FF har gjort klart med den tjeckiske mittbacken Matej Chalus från FC Slovan Liberec.

Franz Brorsson lämnade. Hugo Andersson lämnade Anel Ahmedhodzic lämnade. Nu är det äntligen klart med en spelare som ansluter. Den tjeckiske mittbacken Matej Chalus ansluter från FC Slovan Liberec och har skrivit på ett kontrakt till och med 2025.

Chalus beskrivs som en spelskicklig mittback som gjort mängder med landskamper för det tjeckiska ungdomslandslag samt även varit lagkapten i U21-landslaget.

 - I Matej får vi en kraftfull mittback som vi tror passar väldigt bra in i sättet vi vill spela både med och utan boll. Han är stark i duellspelet och har en fin variation i sitt offensiva spel. I MFF tror vi att han kan bidra till vårt lag direkt men även att han kan ta ytterligare kliv i sin utveckling, säger sportchefen Andreas Georgsson.

Den 24-årige mittbacken, som för övrigt fyller år just i dag, har gjort 18 matcher för Liberec i år och har tidigare även tillhört bland annat Slavia Prag och Sparta Prag.

 - Jag ser mig själv som stark i positionsspelet och som en ledare både på och utanför planen. Jag gillar inte att slå långbollar utan söker alltid fötterna på mina medspelare. Jag hoppas att både jag och Malmö har en framgångsrik tid framför oss. Jag har sett en hel del videoklipp från matcher här i Malmö och stämningen på läktaren är fantastisk. Det ska bli kul att få spela med det stödet i ryggen, säger mittbacken själv.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-02-02 11:38:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?