Colak klar för MFF
Foto: Malmö FF

Colak klar för MFF

Efter några dagars spekulationer är det nu klart. Vår nye nummer nio är på plats.

Strax efter klockan 18.00 började spekulationerna gå på sociala medier efter att MFF uppdaterat sin truppsida med "Nummer 9 - Ny Spelare". Under stod 6/3 19:00.

Och mycket riktigt. 19.00 stod det klart. Antonio Colak ansluter till MFF. Anfallaren kommer på lån från grekiska PAOK och det ska även finnas en köpoption på runt 30 miljoner kronor. Anfallarens lån gäller över hela säsongen och jakten på Isaac Kiese Thelins ersättare är därmed över. 

 - Antonio Colak är en erfaren spelare med meriter från Tyskland, Kroatien och nu senast Grekland. Han är en allsidig forward och en bra bollmottagare med ett starkt huvudspel. Framför allt är han bra inne i boxen och på att ta sig till målchanser, säger Daniel Andersson till MFF.se.

 - Jag är jätteglad över att vara här i Malmö. Malmö FF är en stor klubb som är välkänd ute i Europa och med stora ambitioner, precis som jag har. Jag ser fram emot att komma igång och lära känna spelarna, coachen och klubben, förhoppningsvis även supportrarna inom kort, säger Colak.

– Jag är en typisk nummer nio som gillar att arbeta hårt för laget. Vi ska göra allt för att vinna ligan den här säsongen och jag hoppas kunna bidra med mål och assist. Jag kommer att ge allt för klubben varje dag.

Colak värvades till PAOK i september förra året efter en fenomenal säsong i kroatiska Rijeka där han gjorde 20 mål på 32 matcher. Han har dessförinnan tillhört bland annat Kaisterslautern, Inglostadt och Hoffenheim i vad som får beskrivas som en rätt brokig karriär. 

Den 187 (vissa källor uppger 188) cm långe anfallaren beskrivs som en nummer nio som både fungerar som target och djupledslöpande forward då han, trots sin storlek, är snabb i djupled. Dessutom en anfallare som jobbar mycket hårt. Han ska dock vara en spelare med stort register vilket gör att han även har använts i andra anfallspositioner. 

Colaks största problem genom karriären har varit att han haft svårt att lyfta sitt spel till nästa nivå och hans insatser i de större ligorna har varit lite mindre imponerande. 

Läs en större analys efter hans supersäsong i Kroatien här. 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2021-03-06 19:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?