Cupfinalvecka: Nu kör vi!
Darijans revansch!

Cupfinalvecka: Nu kör vi!

Nedräkningen har startat. Säsongens viktigaste match om ett par dagar. Möjligheten att vinna en titel. Möjligheten att skapa en magisk supportersommar.

Jag gick onekligen till jobbet med lätta steg idag. En fotbollshelg där tametusan alla resultat gick min väg. Att vi vann med 3-0. Allt ifrån Dovins hållna nolla, till Darjans håll-käften-revanch till Astrits efterlängtade kanon. Jeahze spelar allsvensk fotboll på internationell nivå. Saetra sänker Djurgården och AIK får bara kryss på hemmaplan. Dessutom då hemmaförlust för MFF.  Det var onekligen en riktigt fin fotbollshelg. Så ja, mina egna steg var således fjäderlätta denna måndag morgon.

Hur ser planerna ut för veckan? Hur laddar ni?
För egen del gäller det att behålla fokus. Kunna jobba, kunna sova. Hela jag är uppe i varv. Det här är inte en vecka som liknar någon annan. Jag är obeskrivligt pepp på det som komma skall. Jag ska dessutom ta med min brorsson på matchen. Det ser jag också fram emot.

Jag tänker självklart ladda med att gå på Släppfest i Supportrarnas Matchprograms regi. Ni vet väl att vi ger ut en skiva? Det är en vinylskiva med Best of Bajen Forever. Denna episka dubbel-CD som kom ut 2001. Vi vet ju hur det gick det året? Nu blir den äntligen vinyl. Det firar vi på Kvarnen kvällen före cupfinalen. Flera av artisterna från plattan är på plats. Ni kan köpa både skiva och också vårt cupprogram.

Har ni sett affischerna på stan? Det är framsidan på programmet som nu syns pryda Södermalm. Flera har frågat om det går att köpa affischen. Det går, men då får man komma på releasen! Där kommer den att finnas.



Själva cupfinaldagen ska jag först skrämma bort det regn som SMHI påstår ska förstöra min dag. Därefter ska jag sälja matchprogram. Vi kommer självklart att finnas i vimlet på Södermalm och kring arenan.

Nu kommer det en liten vädjan till er där ute. Köp vårt cupprogram. Vi har faktiskt haft en usel start på den här säsongen. Inte kvalitetsmässigt, där är vi nog vassare än någonsin – men säljmässigt. Vi säljer färre program i år än vad vi hoppats på. Vår försäljning har inte ökat trots att publiken gjort det. Vår lilla förening behöver nu att ni stöttar oss genom att köpa cupprogrammet.

Vi har gjort 60 sidor inför cupen. Riktigt bra läsning är det dessutom. Ett presumtivt minne att spara. För går det som vi vill så är det här programmet ett man vill bevara för eftervärlden. Programmet kostar 60 kronor. Vi har tryckt upp väldigt många program. Min förhoppning denna gång är att även du som inte annars köper ett program nu väljer att göra det. För vår skull. Så att vi kan fortsätta med det bidrag till hammarbyismen som vi håller på med. Jag tror dessutom att flera av er inte vet vad det är ni missar! Så, har ni aldrig köpt ett program tidigare så får ni gärna pröva!

Ni är många som har vårt säsongskort till programmen. Detta gäller dock bara för allsvenskan. Cupprogrammet ingår alltså inte i det.

Om du vill kan du beställa hem programmet till lådan. Det kanske är säkrast om det blir så som vi alla hoppas. Om man nu verkligen vill vara säker på att programmet finns kvar att spara.  Beställer gör ni här. 

Vi ses i CUPFINALVIMLET kompisar!
 

Pernilla Olsson2022-05-23 13:30:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!