Cupmästarna klart bäst i andra halvlek
Jesper Carlsson målade för hemmalaget

Andra omgången av tre i Svenska Cupen spelades under söndagen 1:a mars på Skytteholms IP. Motståndare var svenska cupmästarna IF Elfsborg som visasde sig vara alldeles för bra för AFC United i andra halvlek. Resultat: AFC United - IF Elfsborg 1 - 5 (1-1)

Kaos var ordet en halvtimme innan matchstart. Orsaken till kaoset var domaren Johan Hamlin som fick för sig att huvudarenans konstgräs inte dög. En arena där det så sent som i lördags spelades
cupmatch mellan Huddinge och Häcken utan några som helst problem.
Domaren understödd av någon som sade sig vara från SvFF fick med sig Elfsborgs tränare Haglund som förstås såg chansen att få bort AFC från sin hemmaplan.
En kvart efter utsatt tid kom så spelet igång i halvstormen på plan B. Jämt spel från början. På Elfsborgs första riktiga anfall i 10:e min kom det som alla hemmafans befarade innan efter all palaver,
en billig straffspark för Elfsborg och 0-1 genom Viktor Claesson.
AFC höll dock jämna steg och Luca Polo hade ett bra avslut 14:e min, dock fel sida stolpen.
Nyförvärvet i AFC Rabi Elia nickade tätt över på en hörna i 21:a min.
Var sina varningar blev det mitt i halvleken och i 37:e min var det nära 1-2 då ett tungt Elfsborgs avslut dock gick både över och utanför målet.
I 39 min hade AFC hörna där det blev kalabalik i Elfsborgs försvar efter en svag utboxning av keepern. Det slutade med att Jeppe Carlsson satte bollen i mål och utjämnat till 1-1.
I 42:a min kunde gästerna tagit ledningen efter ett inlägg där man missade tomt mål från 5 meter. En första halvlek där AFC stretade emot riktigt ordentligt och får vara mer än nöjda med sin prestation.

Inte nog med halvstormen, i halvlek kom regnet också och gästerna satte upp en hiskelig fart.
Regn och motvind och bra Elfsborgs spel blev för mycket för hemmalaget. I 57:e min kunde Simon Lundevall stöta in 1-2 och det kändes som om hemmalaget gav upp.
Två mål till inom ett par minuter och plötsligt var det ingen spänning längre då Viktor Claesson gjorde sitt andra mål i 66:e min och underläge 1-4 mot ett uppgivet hemmalag.
AFC skapade en del bra chanser på slutet utan att kunna överlista Kevin Stuhr Ellegard i Elfsborgs mål.
Lite överraskande spelade Anders Svensson mittback hela matchen.
0-4 stod sig dock in på stopptid då en hörna nickades i mål som spikade slutresultatet 1 - 5.
Ett rättvist resultat med tanke på gästernas andra halvlek där man visade upp ett snabbt och rörligt samspel där vi hade svårt att hänga med.

Dömde gjorde Johan Hamlin inför 287 genomblöta och frusna åskådare. En eloge till Elfsborgs fansen som höll i gång hela matchen trots att alla såg ut som dränkta katter. Usch vilken hemresa i bussen, dyngblöt enda hem till Borås.
Sista omgången i Sv-cupen spelas inkommande söndag 8:e mars kl 16.00 på bortaplan mot IK Sirius på Lötens IP i Uppsala.

Startelvan:
Målvakt Joshua Wicks (K) - André Österholm - Omar Jawo - Juan Hervias - Linus Smedjegården - Jesper Carlsson - Joakim Alriksson - Rinor Nushi - Filip Rogic - Luca Gerbino Polo - Rabi Elia