Dagen efter Mjällby matchen

En resa med buss till Hällevik och Strandvallen enkel väg var närmare 60 mil med eminenta BK Buss. Resan tog sin början under tisdagen med övernattning i Karlshamn och slutade på torsdagsmorgonen i Viby Sollentuna.På onsdagkvällen var det så dags för premiärmatch i Superettan för AFC United. Mjällby AIF ses ju av många som en av dem som kan vinna SE, så tufft motstånd väntade.

På onsdagkvällen var det så dags för premiärmatch i Superettan för AFC United. Mjällby AIF ses ju av många som en av dem som kan vinna Se, så tufft motstånd väntade.

Lagledaren Umut Koc tyckte så här om matchbilden
- Jag tycker att resultatet var rättvist - Vi gör en riktigt bra första halvlek med få misstag. Sista kvarten av matchen när MAIF bytte in veteranen Marcus Ekenberg fick dem ett litet övertag och kunde också följdriktigt göra 1-1 i 87:e min.
– Förutom kvitteringsmålet gjorde vi en riktigt bra match defensivt


AFC:s mål i 27:e min kom på en frispark från Linus Smedjegården som Luca Polo nickade ner till Rabi Elia som satte 0-1 bollen bakom veteranen Mattias Asper i MAIF ålet.

På frågan om någon lyckades lite bättre än sina kolleger i AFC svarade Umut Koc:
— Alla var godkända men ett extra plus till målvakten Joshua Wicks. Mittbacken Denis Vienna da Silva och mittfältarna Othman El Kabir och målskytten Rabi Elia skall också ha beröm.

Kl 05.00 på torsdag morgon kom BK Buss hem till Stockholm igen efter en 120 mila utflykt till Listerlandet.
Nu väntar ett Norrortsderby mot nykomlingskollegan IK Frej från Täby inkommande måndagkväll 13 april med avspark 19.00 på Skytteholms IP.

Roy RosenbackRoy Rosenback2015-04-09 15:26:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna