Dagens VM: summering av dag 20

Dagens VM: summering av dag 20

I Dagens VM får ni reda på det senaste efter matcherna i fotbolls-VM dag 20.

Klassmålet
Colombia tog sig vidare till kvartsfinal efter ett riktigt klassmål. Lagkaptenen Catalina Usme plockar ned bollen på ett briljant sätt och avslutar lika fenomenalt efter ett minst lika snyggt inlägg av Ana Guzman. Ett Colombia som gått från klarhet till klarhet under VM och det är inte förvånande att de nu är framme i en kvartsfinal. Men före turneringen så var det nog få som trodde att Colombia eller Jamaica skulle ta sig så pass långt.

Kan Usme störa England?
Båda nationerna får ses som turneringens två stora överraskningar. Jamaica stod även denna gång för en riktigt bra insats. Hela laget jobbade stenhårt för varandra på ett mycket disciplinerat sätt och på slutet satte man press på Colombia. Äventyret är över för Jamaica denna gång, men turneringen får ändå anses vara en succé. Colombia skriver historia när man möter England i kvartsfinalen och det ska bli oerhört spännande att se vad en världsklasspelare som Catalina Usme kan göra för att störa ett favorittyngt Three Lions.

Sagan Marocko är över
Den underbara historien om Marocko tog slut under nio minuter i den första halvleken mot Frankrike. Tre mål resulterade i tack och god natt. Det franska laget som blandat och givit hittills under turneringen visade nu på den enorma kapacitet som finns i truppen. När det stämmer för dem så kan de vinna över vem som helst och seglar nu upp som en av favoriterna, men först måste de övervinna hemmanationen Australien i kvartsfinalen.

Kvartsfinalerna
Spanien - Nederländerna
Japan - Sverige
Australien - Frankrike
England - Colombia

Tisdagens resultat:
Colombia – Japan 1-0
Frankrike - Marocko 4-0

TV: Usmes klassmål tog Colombia vidare
 

Per Malmqvist Stolt2023-08-08 18:10:00

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons