Dagens VM: summering av dag 4

I Dagens VM får ni reda på det senaste inför och efter matcherna i fotbolls-VM.

Sverige övertygade inte i premiären
När Amanda Ilestedt sätter 2-1 för Sverige i den 90.e minuten, så går det en gigantisk pustav lättnad från bänken och säkerligen hem till tv-sofforna. Det blev en seger som satt långt inne, särskilt när Sydafrika tog ledningen i början av andra halvlek genom Hilda Tholakele Magaia. Fridolfina Rolfö kvitterar i den 65:e minuten och ger Sverige lite arbetsro, men det går trögt, trots mycket bollinnehav. Segermålet i slutet gav det svenska laget såväl lättnad som tre oerhört viktiga poäng.

Nederländerna vann tack vare VAR
På en hörna i den 13:e minuten nickar Stefanie van der Gragt in en hörna som först döms bort för offside då en nederländsk spelare är på fel sida och bedöms störa målvakten. VAR-rummet ändrar dock på domslutet och ger Nederländerna 1-0 som också blir slutresultatet i en i övrigt rätt jämn tillställning mot Portugal. Just Nederländernas öde i gruppspelet är extra intressant ur svensk synvinkel, då vi mycket väl kan få möta dem i en åttondelsfinal.