Dagens VM: Summering av dag 9

I Dagens VM får ni reda på det senaste inför och efter matcherna i fotbolls-VM.

Argentina räddade poäng efter underläge
Det blev något av en chockstart för Argentina när man släppte in ett mål mot Sydafrika redan efter 30 minuter. 66 minuter in kom dessutom andra målet och det såg ut som att Sydafrika skulle få sin efterlängtade seger efter sena poängtappet mot Sverige. Men Argentina ville annat och två snabba mål senare var man ikapp. Nytt tungt poängtapp för Sydafrika, men en imponerande upphämtning av Argentina.

James pärla låg bakom Englands seger
Matchen mellan England och Danmark sågs på förhand som en sorts gruppfinal. Danmark som vann mot Kina med 1-0 kunde vid seger ta ett stort kliv mot avancemang, vilket även England kunde. Sex minuter in var det just Lionesses som hade tagit ledningen. Chelsea-anfallaren Lauren James långskott öppnade målprotokollet. Firandet kom dock av sig något när storstjärnan Keira Walsh burits ut på bår efter 35 minuter. Trots skadan vann England matchen med 1-0.

Kina vann efter VAR-dramatik
Det blev oväntat dramatiskt mellan Kina och Haiti. Dels då båda vid seger skulle komma ikapp Danmark i gruppen, och dels på grund av en hel del VAR-situationer i själva matchen. Redan efter 30 minuter fick VAR-rummet jobba för första gången. Då visade man ut Kinas Zhang Rui. Knappt 15 minuter senare dömde samma rum bort ett Haiti-mål för offside. 73 minuter in dömde VAR straff till Kina. Wang Shuang satte bollen i nät. Bara minuter senare sa VAR-rummet nej till ytterligare en kinesisk straff. Haiti tryckte på och fick straff på tilläggstid, som VAR-rummet dömde bort. Dessutom fick Haiti ytterligare straffsituationer i slutminuterna, som VAR-rummet inte kollade. Efter all dramatik och VAR-situationer stod till slut Kina som segrare.