Dags att steppa upp nu

Dags att steppa upp nu

Sparta Prag. Känn och smaka på det namnet. Sparta Prag. Själv tänker jag såklart på hemmamatchen den 6 augusti 2014, “Vi vet, vi kan, 2-0 till Malmö” och vändningen som gjorde att vi gick till playoff till Champions League.

Men nu är det annat läge. Det är 14 dagar till första EL-matchen mot Wolfsburg borta och lagets status känns fortfarande lite osäkert. Om JDT har hittat en startelva (egentligen tror jag inte det) så döljer han det bra.

Första träningsmatchen i Marbella, mot Krasnodar, visade upp två helt olika ansikten. Det är lite märkligt att det kan skilja så mycket mellan förstaelvan och andraelvan, som på pappret verkade ganska jämnstarka. Förstaelvan spelade bra och stod upp starkt mot Krasnodar, medan andraelvan tappade det helt.

Min önskan inför torsdagens match mot Sparta Prag (4:e plats i tjeckiska ligan) är att JDT börjar formera laget som han tänker sig mot Wolfsburg, och att vi direkt från början får se en tänkt startelva. Matchen spelas i 3 x 45 minuter och det kommer även i den här matchen att bli stora förändringar, troligen i den sista halvleken. 

Detta är sista matchen mot (på pappret) tuffare motstånd. Väl hemma igen väntar träningsmatch mot Varberg (11 februari) och första cup-matchen mot Syrianska (15 februari). Det är dags att steppa upp nu killar!

Förresten, det var den 21 maj 2019 som MFF meddelade att man släppte Andreas Vindheim till - just det - Sparta Prag. Vi får se om han får speltid mot MFF. Hittills har han “bara” spelat sju matcher, 283 minuter, och gjort ett mål.

Matchstart kl 15.00.

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2020-02-05 21:44:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?