Östgötaporten, 2020-10-04 17:30

IFK Norrköping - Sirius

Dags för revansch när Peking tar emot Sirius
IFK Norrköping tar emot IK Sirius.

Dags för revansch när Peking tar emot Sirius

Rasmus Lauritsen såld. Frågan är om IFK Norrköping kan fortsätta på den inslagna vägen med stark defensiv? Under söndagen tar de emot Sirius.

Sirius. Det var laget som först lyckades ta poäng av guldjagande IFK Norrköping. Det var mot Henrik Rydströms väldrillade passningsfotboll som magin försvann. Nu slåss Peking om en Europaplats, och det är återigen dags att möta IK Sirius.

Sedan mötet på Studenternas IP i juli har det hänt mycket. Sirius har gått från att starta lovande till att visa sig vara ett stabilt topplag. IFK Norrköping har gått från guldfavorit till aspirant på Europaplatser.

Men formsvackan verkar vara över. Efter en horribel poängskörd under sensommaren har IFK nu vaknat till liv igen. Seger mot Kalmar och Djurgården. Kryss mot Malmö FF. Det finns hopp igen, men Sirius är en tuff motståndare.
 
Uppsalalaget har gjort en succéartad säsong. Spelare som Stefano Vecchia, Yukiya Sugita och Axel Björnström har spelat på hög nivå. Och laget har fungerat utmärkt, med sitt snabba kortpassningsspel.

Sirius form är god, bortsett från 2-1-förlusten mot Örebro SK senast. Dessförinnan tog Sirius fyra segrar och ett kryss på sex matcher. Laget har under säsongen gjort 36 mål, vilket är på delad tredjeplats efter IFK Norrköping och Malmö FF.

I senaste matchen spelade IK Sirius med följande startelva:
Lukas Jonsson – Karl Larsson, Tim Björkström, Hjalmar Ekdal, Axel Björnström, Jamie Roche,Adam Hellborg, Elias Andersson – Nahom Girmai, Yukiya Sugita, Stefano Vecchia.

Det lär bli något liknande mot IFK Norrköping.
 
IFK Norrköping har haft det ganska rörigt i truppen. Många spelare har varit småskadade. Christoffer Nyman, Linus Wahlqvist, Simon Thern, Lars Krogh Gerson, Jonathan Levi, Linus Hallenius, Eric Smith, Andreas Blomqvist, Manasse Kusu, Oliver Stefansson, Kristoffer Khazeni och Christopher Telo har inte kunnat träna hundra procent under veckan.

Dock verkar det som att de flesta ändå kan delta i söndagens match mot Sirius. Isak Bergmann Johannesson är dock avstängd och missar matchen.

Nu till veckans stora snackis kring IFK Norrköping. Att Rasmus Lauritsen, den stora mittbacksgladiatorn, är såld till Dinamo Zagreb. Det ryktas om en summa mellan 15 och 20 miljoner kronor.

Att den målfarlige dansken försvinner är förstås negativt för IFK på planen. Dock tror jag personligen att det går att få ihop en stabil backlinje ändå. Henrik Castegren har utvecklats väl under säsongen och kan mycket väl bistå Filip Dagerstål i mittlåset. Annars finns Lars Krogh Gerson och Linus Wahlqvist som alternativ.

Christopher Telo var på väg att komma igång ordentligt när han skadade vaden. Nu är vänsterbacken på väg tillbaka. Han kanske inte är aktuell mot Sirius, men kommer definitivt konkurrera om en plats framöver. Egzon Binaku gjorde ett stabilt inhopp mot Djurgården och bidrog till Totte Nymans 2-0-mål. Han är säkerligen också med i diskussionerna om en startplats.

Jag gissar på att startelvan mot Sirius kommer se ut så här:
Isak Pettersson – Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål, Henrik Castegren, Lars Krogh Gerson – Alexander Fransson, Eric Smith, Simon Thern – Pontus Almqvist, Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic.

Det finns vissa osäkerheter kring skadeproblem. Eric Smith missade senaste matchen och om han inte är återställd lär Henrik Castegren ta den platsen på mitten. Då blir Lars Krogh Gerson mittback och Egzon Binaku får starta till vänster.

En annan fråga är vem som kommer starta på högerkanten. Det känns hugget som stucket mellan Jonathan Levi och Pontus Almqvist. Jag tror det är mer troligt med Almqvist där. Även det beror dock på skadeläget, då både Levi och Almqvist haft en del bekymmer.
 
Klockan 17.30 under söndagen drar IFK Norrköping-Sirius igång. Jag tror på en fartfylld match med många målchanser. Precis som när Sirius vann med 4-2 på hemmaplan i somras.
Framåt kamrater!

Jonatan Häggström Wedding jonatanhw@gmail.comjonatanhw2020-10-04 00:53:49
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås