Dags för säsongens första träningsmatch! Lyngby BK tar emot IFK.

Det blev en match som började med att solen gick upp under 5 minuter, för att sedan få samtliga spelare att landa som pannkakor på konstgräset. Dessbättre blev andra halvlek bättre och med matchen i bagaget så vet man nog vad som krävs framöver.

Under förhållanden som inte var ändamålsenliga för fotbollsspel med regn och blåst möttes idag Lyngby BK och IFK i utkanterna av Köpenhamn.Tränarna hade kommit överens om att lufta ett stort antal spelare och mer eller mindre byta ut uppställningarna under matchen.Troligtvis blev uppställningen i andra halvlek även  lite yngre för båda lagen

IFKs startelva var mest lik förra årets startelva med följande uppställning:

Oscar Jansson
Daniel Eid  Isak Ssewankambo Edvin Tellgren Marcus Baggesen
                             Axel Brönner, Arnór Traustason
Noel Sernelius, Vito Hammershöy-Mistrati, Ísak Andri Sigurgeirsson
                                      Christoffer Nyman.

IFK hade tydligen motvind i första halvlek både på planen och bokstavligt. Redan efter 8 minuter gjorde hemmalaget mål på en som det verkade lite yrvaken IFK-målvakt. Ska jag säga något positivt om första halvlek så är det att IFK startade piggt och hade intentioner att spela fotboll och äga bollen. Men det tog slut efter 8 minuter då Lyngby sköt ett inte allt för svårstoppat skott som smet mellan händerna på Jansson.Efter 4 minuter till stod en lyngbyit alldeles för ensam framför mål och kunde lätt nicka in tvåan. Sedan gick det nio minuter till innan Lyngby fick passa sig igenom straffområdet och skjuta i fel hörn för Jansson, så han satte sig pladask på baken istället för att rädda, 3-0. Det skulle även bli 4-0 i den 36:e minuten då Lyngbyspelarna, som en varm kniv genom smör gled igenom, och satte bollen helt utom räckhåll för Jansson. Under de sista 10 minuterna lyckades IFK hålla stången, tur var väl det.

Det var helt klart klasskillnad mellan Lyngby, 7:e placerad i förra årets danska liga och IFK. Tydligen hade inte IFK tempo för att hinna med i svängarna. Kanske att motvinden för IFK gynnade Lyngby lite också.

Det mest positiva med denna halvlek var att:
Ssewankambo var tillbaka efter en lång rehabilitering.
Axel Brönner, 15 år, en av de yngre förmågor jag sett spela A-lagsfotboll med IFK, fick visa upp sig. Han lär inte glömma den här matchen!

Till andra halvlek kom följande spelare ut på planen:

David Andersson
Dino Salihovic, Amadeus Sögaard, Anton Eriksson, Yahya Kalley
                          Frithiof Hellichius, Ture Sandberg
                  Carl Björk, Stephen Bolma, Laorent Shabani
                                           Leo Jonsson

De hade kanske ett lättare motstånd och hade nog insett vad som väntade dem. Så denna halvlek blev betydligt jämnare, IFK vann den faktiskt med 1-0!

Förutom Brönner fick även David Andersson göra A-lagsdebut och visade att Jansson nog må bättra sig om hans långa Allsvenska svit ska fortsätta. David visade upp ett antal kvalificerade räddningar, både på utrusningar och att reaktionsförmågan finns där. Leo Jonsson fick mycket välförtjänt göra årets första mål för IFK. Resten av det yngre laget laget gjorde en förtroendeingivande insats och vann som sagt var halvleken.

Jag tror ingen kommer att dra alltför stora växlar på resultatet och det kan förhoppningsvis bara bli bättre när Alm fär några fler träningar på sig. Nu blir det spanska solkusten med träning och ytterligare träningsmatcher innnan Svenska Cupen sätter igång.
Helt klart är nog alla överens om att spelet måste bli bättre om IFK ska hamna högre upp i den Allsvenska tabellen än förra året!