Lagbanner
Dalkurd FF - GAIS 2-1

Dalkurd FF - GAIS 2-1

Första kvalmatchen avklarad med vinst, nu väntar ödesmatch på söndag. Spel med dobbarna först och starka läktarinsatser präglade matchen.

Dalkurds trupp inför matchen var till skillnad från förra söndagen toppad med alla viktiga spelare, inget rum för juniorer fanns med denna torsdagsafton. 


Matchen behövde avbrytas i andra minuten pga pyroteknik som hade kastats in från GAIS klack, problemet låg i att röken störde spelet eftersom rökbomben blev inkastad på planen.
Under pausen fortsatte kampen mellan hemma och bortastå i form av sång, GAIS supportrar blev överröstade av hemmaklacken på ett sätt som kan jämföras med en inomhuskatt mot ett lejon som vuxit upp på savannen.

Efter tio minuter togs matchen åter upp och startades om.

En frispark i inledningen kunde bli en farlig målchans. Snett utanför straffområdet i den åttonde minuten hade bortalaget sin chans. GAIS nummer tio steg självsäkert fram och missade bedrövligt.

GAIS hade snäppet mer innehav första 10 men kampen var jämn och ingen vågade riktigt ta initiativet än.
Med kvarten spelad hade Dalkurd blivit mer varma i kläderna och lyckades få över spelet på offensiv planhalva.

GAIS spelade inledningsvis med dobbarna först och man såg att desperationen fanns där.
Dalkurd hanterade det hårda spelet bra och kunde svara på ett rättvist sätt.

Dalkurd hade en bra chans med nick mot mål där bollen gick in bakom mållinjen. Dock blev matchen avblåst mystiskt egentligen helt utan anledning.
GAIS fortsatte med en frispark i straffområdet.

Minuten efter kom en GAIS spelare fri att skjuta från kanten av målområdet, vår nummer tio, Haron Ahmed, hoppade framför och störde spelaren tillräckligt för att missa målet.

Dalkurd fortsatte med bra press och mycket spel på den offensiva planhalvan. Detta ledde till en hörna strax innan halvtimmen spelad. Hörnan slogs lågt och skottet som till slut blev av, missade målet. 
Gais fortsatte med den tuffa stilen i närkamperna och nr 25 i GAIS fick till en smäll i ansiktet på Ezequiel Montagna som såg väldigt smärtsamt ut.

DFF spelade bra offensivt och efter ett inlägg som blev till hörna kom matchens farligaste målchans hittills på nick. Dock lyckades målvakten rädda bollen.
Nästa chans för DFF är en frispark i minut 36 från runt 30 meter, bollen blev svagt slagen på den snöiga planen och hittade precis utanför målvaktens vänstra stolpe.

I minut 39 letade nummer 25 i Gais in sig i en till ful situation där han fällde Ezequiel Montagna och fick matchens första kort. Nr 25, jonas Lindberg, den 32-åriga mittfältaren kom senast från Sirius till GAIS 2021. Kan det vara så att rivaliteten lever kvar i honom?

I den 40:e minuten fick Dalkurd också se det gula kortet när Christoffer Styffe till synes drog ner en spelare med handeln på dennes Axel. Vikten på spelaren kan inte varit mer än som ett tomt pringlesrör.

Nästa farliga målchans kom i minut 46, precis innan avblåsning, där ett öppet skottläge inuti straffområdet presenterade sig för anfallaren i GAIS som sköt rakt på målvakten som då räddade.

Första halvlek blåstes av mållös.

Rassa Rahmani, Ezequiel Montagna, Christoffer Styffe och Haron Ahmed styrde upp anfall efter anfall och Dalkurd såg riktigt farliga ut i den andra halvleken. Haron fick även till ett bra skott som hamnade strax utanför målet.
Gais lyckades skapa ett anfall därefter som blev ett offsidemål.
56e minuten fick GAIS en farlig chans på frispark, bollen räddades av målvakten och gick i ribban till hörna.

Hörnan slogs och Dalkurd tog över innehavet ännu en gång.
Kostons dribblade sig till ett öppet läge i minut 58, han drev bollen väldigt långt och skapade ett läge som såg extremt lovande ut men skottet blockerades tyvärr av en försvarare.

Snön fortsatte att falla över Studenternas och efter timmen spelad såg Dalkurd mer och mer övertygande ut, GAIS var inte att räkna ut heller med vissa bra offensiva moment också. 

Rassa Rahmani får bollen av Koen Kostons i minut 64 och sätter den snitsigt bakom GAIS målvakt.
Ställningen blev 1-0 till Dalkurd och stämningen blev väldigt mörk på GAIS läktare.

En hårt arbetande Rahmani får därefter vila och in kommer nummer 99, Samouil in. Taktiskt val där Rahmani får spara sig till söndag och den vassa yttern får komma in för att öka chanserna till en utökad ledning.

Även Styffe får gå av till vila för vår nummer 3, roboten Alex Simovski som brukar tända till i viktiga matcher och springa för mer än halva laget.

Dillan Ismail som gick upp högt i ett anfall i minut 77, vilket han brukar göra väldigt bra med tanke på hans 6 mål för säsongen, fick känna på en smäll i ryggen när han var stillastående. Matchen fortsätter med en riktig kvalkänsla där laget i underläge gärna spelar fult när domaren kollar åt annat håll.

I minut 80 fick ett anfall från Gais utdelning och ett vackert skott från Jonas Lindberg hittar in i målet. Kan vara årets mål med ett fantastiskt skott från nästan 40 meter letar sig in i det bortre krysset.
Matchen kvitterades då till 1-1

Spelet fortsatte och läktarinsatsen var på hög nivå med skrålande klackar på båda sidorna planen. Andra halvlek dominerades dock av Dalkurds klack efter att GAIS röster inte orkade med lika mycket efter pausvilan.

Efter ett anfall orkestrerat av Haron och Samouil så fick Dalkurd till ett snyggt inspel på huvudet på Samouil, nicken gick tyvärr för högt.
Samouil fick dock återupprättelse för den missade nicken då han var orsaken till att GAIS slår in bollen i eget mål i matchens sista minut.

I och med detta blev resultatet 2-1 där Dalkurd resultatmässigt efter första matchen väntar avancemang till superettan. Dock är det en match kvar på Gamla Ullevi på söndag.

Ta med hela tjocka släkten och se till att hjälpa Dalkurd vinna andra delen av kvalet på bortamatchen i Göteborg!
Vi bör vara i elitfotbollen.
Det är dags att bevisa att vi förtjänar det på söndag.

Bijî Dalkurd.

Dalkurd FF 4-3-3

Jonathan Viscosi

Christofer Styffe
Umit Aras
Dilian Ismael
Rassa Rahmani

Koen Kostons
Haron Ahmed
Motaraghebjafarpour Arash


Stefan Wolf
Arian Kabashi
Ezequiel Montagna

Gais (3-5-2)

Mathias Karlsson

August Wångberg
Emin Grozdanic
Niclas Andersen

Julius Lindberg
Viktor Alexandersson
Joackim Åberg
Adam Egnell
Malkolm Moenza

Simon Alexandersson
Jonas Lindberg

Mattis Karlssonmattiskarlssonn@gmail.com2021-12-03 00:31:00
Author

Fler artiklar om Dalkurd FF