Lagbanner
Studenternas, 2022-05-02 19:00

Dalkurd FF - Öster
0 - 3

Dalkurd FF - Östers IF Matchrapport
Bild från tidigare hemmamatchen mot TFF

Dalkurd FF - Östers IF Matchrapport

Blytung hemmaförlust för Dalkurd när Östers IF kom på besök.

Dagens match mot Östers IF präglas inför matchen av en rejäl hunger efter vinst för att skaka av sig den hittills svaga säsongsinledningen. 


Startelvan består även idag av ett 4-2-3-1 system med Bobby Allain i målet, där han är given just nu.
Backlinjen består av Sigitas Olberkis och Umit Aras centralt med Fabio Dixon och Alex Simonson på varsin kant.
Lukas Browning och Stefan Wolf ställer upp på det centrala mittfältet med Arian Kabashi och Andreas Katsantonis som yttrar.
Pashang Abdulla startar som ensam anfallare.

Dalkurd tar matchens första bollberöring och sätter igång spelet men faller kort nästan direkt. Iden andra matchminuten smäller motståndet in bollen och ställningen står 0-1 till gästerna. Ett oturligt läge tidigt för Dalkurd.

Efteråt så vågar båda lagen ändå ta för sig, spela sin fotboll och till syntes ostressat. Relativt pricksäkert och genomtänkt med passningsspelet, trots den ändrade matchbilden. Detta resulterar i målchanser för båda lagen tidigt i form av skottlägen och hörnor.
Nästa riktigt farliga målchans presenterades i elfte minuten, ett skott från Östers Tatu Varmanen skakade målramen, målvaktens bästa vän i detta fall.

Med kvarten spelad ser Östers nu extremt heta ut med vassa anfallsspel och högt tryck.
Dalkurd ser aningen lamslagna ut av motståndarnas tempo men lyckas ändå stundvis bryta upp högt i planen och utmana offensivt med stor hjälp av mittfältet Browning och Wolf.
Trots temposkillnad i spelet lagen emellan ser inte Dalkurd helt ofarliga ut, Räcker det för att målet framåt kan trilla in är frågan.
Pashang Abdulla ser väldigt vaken ut och väntar ivrigt på den rätta passningen, han ser dock aningen strypt och ensam ut på topp och försöker ibland hämta bollen längre ner på planen.
Dalkurd var riktigt nära att göra matchens andra mål när Kabashi vinner bollen i offensiv position och driver fram till ett avslut, bollen går strax utanför då en försvarare lyckas få en fot på bollen i skottet.
Hemmalaget får till flera vettiga chanser efteråt men faller kort i avsluten.

Med dryga halvtimmen spelad är matchbilden på det vis att Dalkurd pressar högt och Östers får till vissa kontringsmöjligheter.
Matchens första kort går till Östers tränare i minut 37.
Fabio Dixon, en av matchens mest vitala spelare för Dalkurd får rött kort i 40e matchminuten efter en tackling på Östers nummer 23, diskutabelt om rött var korrekt val av domaren, starka reaktioner från läktaren hördes när domaren till sist valde det alternativet.
Östers spelare såg ut att ha så ont så karriären var i fara hade skakat av sig smärtan och kunde löpa igen efter minuten gått.
Extremt olycklig första halvlek för Dalkurd som blåses av efter 47 spelade minuter.

Andra halvlek startar precis som första, Östers IF smäller in andra målet efter en minut på hörna.
En blytung måndag med samma känsla i kroppen som många ungdomar vaknade upp med dagen efter valborg i Uppsala, otroligt dåligt.

Nästa målchans får Dalkurd med en frispark snett utanför straffområdet, Pashang försöker sig på en cykelspark men målvakten når högst, slår ut bollen och en kontring för Östers blev möjlig, en mot en mot anfallaren räddade Bobby ändå ganska otroligt.

Östers spelar relativt enkelt runt Dalkurd som har en man mindre på planen och i den 67e minuten skruvar Östers in tredje målet.
Ställningen är nu 0-3 och många huvuden hänger tungt på studenternas. Dalibor Savic kallar in Filip Örnblom i ett defensivt byte där Pashang går ut.
Tidigare har även Suleman Zurmati, Frank Ahrin och Arash Motaraghebjafarpour kommit in för spel.

Matchen fram till minut 85 bestod av mindre underhållande fotboll där varken Dalkurd eller Öster lyckas åstadkomma någonting speciellt. Det tredje målet blev spiken i kistan för denna match.
Dalkurd har en tradition från förra säsongen att ganska snabbt arbeta sig genom tränare, för tidigt att säga någonting i förväg men pressen på tränarstaben växer för varje match just nu. 
 

Mattis Karlssonmattiskarlssonn@gmail.com2022-05-02 21:08:00
Author

Fler artiklar om Dalkurd FF