Torvalla IP 1, 2021-11-21 16:00

IFK Haninge - Dalkurd FF
2 - 2

En brunkig match på isigt underlag blev DFFs serieavslut

Haninge tog emot Dalkurd på torvalla IP. Bortalaget valde att vila nyckelspelare i denna svängiga match som slutade 2-2

På söndagen reste Dalkurd-truppen till södra stockholmsförorten Haninge för att avsluta seriespelet. Eftersom Dalkurd blev klara för kval senast mot Hudiksvall så är dagens match lika viktig poängmässigt som klubben GAIS är för staden Göteborg.

Denna match är till för att vässa skickligheter, ge spelutrymme till talangerna och  för att vila lagets maratonlöpare.

Matchtruppen har lämnat ute startspelare som Jonathan Viscosi, Umit Aras, Haron Ahmed, Christoffer Styffe och Rassa Rahmani. Antagligen ett taktiskt drag av tränaren Yasin Aras för att minimera skaderisk på dessa spelare samt att förlänga återhämtningstiden inför de viktiga kvalmatcherna.

Detta gav utrymme till fem stycken akademispelare som får chansen att följa med denna helg. Diezel Rabnor, som vi sett ett imponerande inhopp av tidigare är med.
Även Victor Svensson, Isak Forsberg, Laziar Osman och William Liljedahl är med i truppen för dagens möte på Torvalla IP.

När matchen väl skulle börja hade ett kraftigt snönedfall nått Haninge men ändå hittades en härlig skara Dalkurdssupportrar på läktaren som trotsade vädret och bjöd på ramsor i stämma.
Akademispelarna Laziar, Isak och Diezel hittade även in i startelvan för dagen.
Kaptensbindeln fick Bakhtiar Rahmani bära.

Victor, vår nummer åtta fick matchens första riktiga målchans med ett lågt placerat skott i den nionde minuten, Haninges målvakt lyckades ta hand om försöket.
Diezel, nummer 97, såg bekväm ut i spelet och kunde bidra med mycket rörelse och fina framspelningar ut på kanterna.

Övrigt så var de första 15 minuterna i matchen väldigt passivt spelade från Haninge sida, Dalkurd fick till några bra anfall med ett avslut från Montagna och ett inlägg från Amir bland annat.

I minut 22 kom nästa starka chans till ledningsmålet från Dalkurd då Montagna sköt, bollen räddades och blev till slut en dubbelhörna där man inte kunde förvalta chanserna till att göra mål.

Bakhtiar skapade ett vackert passningsspel tillsammans med Amir och Diezel där bollen hittade ut till högerkanten och Sibass placerar in ett inlägg som precis missas av Dalkurds spelare.
Anfallet senare lyckas Montagna få till en konstspark som tyvärr blockeras av försvarare. Dalkurd spelar på bra första halvtimmen men lyckades inte spräcka nollan.

I minut 33 gör Dalkurds målvakt Joar Gadd Berglund en fin räddning som hittar ut till hörna, även hörnan tas hand om till synes väldigt enkelt av den talangfulle andremålvakten.

Efter tio minuter som mer såg ut som en tennismatch än en fotbollsmatch får Haninge ännu en kontring vilket leder till en öppen målchans, bollen placeras säkert i mål av den kvicke anfallaren och ett underläge med 1-0 var ett faktum i den 38e minuten av första halvlek.

Dalkurd tar sig snabbt i kragen och låter inte baklängesmålet påverka spelet negativt.
Två snabba målchanser följs upp för Dalkurd med skott från både Diezel och Bakhtiar, inget avslut var dock tillräckligt vasst för att kvittera matchen.
Anfall på anfall leder till en hörna i minut 43, denna gång blev det givande då nummer två, Fabio de Sousa Silva nickar in bollen bakom Haninges målvakt.

Dalkurd behövde inte gå till pausvila i underläge.
I halvtidsvilan fick vi även beskedet att GAIS kryssat mot Akropolis och kvalmatcherna blir mot Göteborgslaget.

Andra halvlek inleddes med en offensiv hörna som Sibass slog och Fabio nickade precis intill målet.

I minut 57 fick Isak gult kort efter att ha fällt en spelare från Haninge precis utanför eget straffområde.
Haningespelaren låg på marken med svåra smärtor i flera minuter innan han fick halta av planen och skaka av sig skadan. Frisparken gick utanför målet och den skadade spelaren kunde sedan fortsätta matchen med ett bekymrat ansiktsuttryck.

Inbytte tredjemålvakten William stod för bra räddningar och en utspringning i stilen Bayern Münchens målvakt Manuel Neuer brukar bjuda på.

I minut 64 kom äntligen ledningsmålet. Victor Svensson och Laziar bjuder på fint förarbete viket hittade fram till Bakhtiar som skottade in bollen bakom Haninges man i målet och Dalkurd tog ledningen med 1-2 i matchen.

Det blev en trend för Haninges spelare att falla utanför straffområdet och ännu en frispark i bra läge sköts på mål i minut 72, William klistrade bollen och Dalkurd kunde fortsätta spelet.

Akademispelaren Victor Svensson visar framfötterna i matchen med många fina passningar, Diezel gör det väldigt bra också med att föra fram spelet med sin snabbhet ut på kanten och sin tekniska skicklighet.

Både Haninge och Dalkurd bjöd på grötiga anfall fram och tillbaka med allt annat än precision i avsluten. Mycket snack mellan spelarna på planen gav en bitsk stämning.

Sista kvarten av matchen spelade Dalkurd mest på defensiv planhalva där Haninge hade anfall på anfall. Anledningen till att det ej blev baklängesmål förrän minut 88 var till stor del en storspelande målvakt.
Matchen blev kvitterad av Haninges Mattias Mitku efter en uppfångad rensning, Mitku placerade säkert bollen i Dalkurds mål.

Matchen slutade 2-2 och resultatet speglar matchbilden. Grötiga anfall med is och snö som helt raderade precisionen från spelet präglade matchen.