Lagbanner
Studenternas, 2022-05-02 19:00

Dalkurd FF - Öster

INFÖR DALKURD FF MOT ÖSTERS IF

INFÖR DALKURD FF MOT ÖSTERS IF

Upp till bevis för Dalkurd hemma på studenternas, denna måndag gäller det att steppa upp.

Efter en sämre bortasejour i Östersund ställer Dalkurd upp igen hemma på studan.
Fyra första matcherna i serien har resulterat i tre poäng och pressen på truppen och ledarstabens axlar ligger särskilt tung. 

Lyckas vi vända trenden denna måndagsafton är nu frågan.
Motståndet är inga mindre än Östers IF, Gänget från Växjö som inför dagens match placeras sig på sjunde plats i Superettan med sju poäng.
Östers IF har endast en förlust i bagaget denna säsong.

Spelet Dalkurd bjudit på hittills i säsongen har gått knackligt, mittfälltet har känts som en flaskhals som offensivt inte kan utmana, defensivt gör de jobbet allt bättre dock.
Anfallen produceras av våra hårt arbetande ytterbackar, och helt ärligt, hur hade vi klarat oss utan Olberkis och Fabio Dixon?

Vi har relativt få insläppta mål, det visar att vi inte är helt uträknade. Offensiven måste komma igång helst igår med snabbare kontringar och ett mer inkluderat mittfält.
Våra anfallare känns strypta på topp, ett spel där fler ytor skapas för mittfälet att kunna spela farliga bollar på efterfrågas starkt just nu. 

Tidigare skrev jag att spelet kan bli riktigt bra efter att laget fått fler minuter att spela ihop sig och lära sig kommunicera bättre, men nu kan vi inte vänta längre.
Det är upp till bevis för truppen idag att visa upp ett mer imponerande spel än vad vi sett hittills. 

Vart är vår kapten Styffe? Hans vinnarmentalitet och ledarskap lyser med sin frånvaro. Skada kan vara fallet, men jag vet att han mest av allt vill vara med och spela.
Nu är tiden att visa klubben att vi finns här för dem i vått och torrt, att det inte är snack om några medgångssupportrar hos Dalkurd. Vi måste i dessa lite svårare tider vara klubbens tolfte man och se till att heja fram laget till en vinst. En stark läktarinsats är avgörande när självförtroendet i klubben sviktar.
 

Mattis Karlssonmattiskarlssonn@gmail.com2022-05-02 17:10:00
Author

Fler artiklar om Dalkurd FF